Συζήτηση:Αθεϊσμός/Υποψήφιο προς προβολή 2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αθεϊσμός[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες θετικές ψήφους--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:07, 26 Νοεμβρίου 2017 (UTC). Παρακαλώ μην επεξεργαστείτε τη σελίδα.

ΥπέρΤο λήμμα είναι πολύ καλό, βασισμένο σε μετάφραση αγγλικου λήμματος, το οποίο έχει "αστεράκι", είναι δλδ προβαλλόμενο. Από την προηγούμενη υποψηφιότητα του ίδιου λήμματος, γίνανε βελτιώσεις και νομίζω πως πλέον αξίζει να είναι προβαλλόμενο. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 07:26, 9 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο Το λήμμα είναι πλήρες, με πλήθος παραπομπών. Βέβαια παρατήρησα κάποια μικρά λάθη στο λόγο του (ορισμένα ορθογραφικά, άτονες λέξεις, άρθρα με -ν πριν από σύμφωνα, κόμματα που σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζονται κτλ) και θα ήθελα να διορθωθούν πριν την τελική μου ψήφο. Θα προτιμούσα να μεταφραστούν (στο μέτρο του δυνατού) ορισμένες παραπομπές (και κυρίως οι ημερομηνίες). Οι "παραπομπές" που χρησιμοποιούνται ως σημειώσεις (λ.χ. [5], [19], [39]) καλό θα ήταν να μεταφερθούν σε ξεχωριστή ενότητα με τίτλο "Σημειώσεις" και η μορφή να είναι: [σημ. 1]. Trikos συζήτηση 19:25, 11 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Σε ευχαριστώ Trikos. Εφτιαξα πολλά τελικά -ν, άτονες λέξεις δεν βρήκα, και μετάφρασα τα 3 κομμάτια που υπέδειξες. Όσο αφορα τις σημειώσεις, στο αγγλικό λήμμα τις έχει ως παραπομπές και για αυτό τις διατήρησα έτσι. Ελπίζω να μην το θεωρείς σημαντικό πρόβλημα Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 20:57, 11 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Όντως τα αφαίρεσες αλλά έφτασες στο άλλο άκρο αφαιρώντας και σωστά -ν SFriendly.svg. Πριν από διπλά σύμφωνα ή τα γράμματα κ,τ,ξ,π,ψ διατηρείται το -ν. Τις σημειώσεις τις πρότεινα έτσι για να ξεχωρίζεται πότε μιλάμε για παραπομπή και πότε για υποσημείωση, καθαρά για αισθητικούς (δεν ξεχωρίζουν από τις παραπομπές) αλλά και για πρακτικούς λόγους (ένας μέσος αναγνώστης δεν πατάει τις παραπομπές-θα πατήσει όμως τις σημειώσεις). Κολλάω λίγο σε λεπτομέρειες αλλά είναι κι αυτές σημαντικές. Trikos συζήτηση 21:07, 11 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Ουφ, πρέπει να με συγχωρέσεις λιγάκι, γιατι στην Κύπρον, η διαλεκτος μας διατηρει αρκετα τελικά -ν, οπόταν χάνω τον αυτοματισμό σε αυτά τα θέματα :) Θα προσπαθήσω να επαναφέρω οσα λάθη έκανα. Οσο αφορά τις σημειώσεις, θα ηθελα να ήξερα ποιο προτυπο χρησιμοποιείς και εαν θες τις σημειώσεις στο τελος της ενότητας ή του λήμματος. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:13, 11 Οκτωβρίου 2017 (UTC)
Κανένα πρόβλημα, ίσως αύριο του ρίξω κι εγώ καμιά ματιά. Για τις υποσημειώσεις μπορείς να βρείς βοήθεια εδώ. Η ενότητα "Σημειώσεις" θα πρέπει να προηγείται των παραπομπών στο τέλος του λήμματος. Trikos συζήτηση 21:18, 11 Οκτωβρίου 2017 (UTC)


Κατά. 1) Η συζήτηση που οδήγησε στην απόρριψη έληξε ουσιαστικά στις 8 Σεπτεμβρίου και τυπικά στις 8 Οκτωβρίου 2017. Επανυποβάλλεται στις 9 Οκτωβρίου. Ακόμα κι αν έγιναν βελτιώσεις (που δεν το βλέπω), δικαιολογείται αυτή η σπουδή ;

2) Εξακολουθεί να ισχύει η παρατήρηση που έκανα στην πρώτη υποβολή περί μη μνείας των εισηγητών του σύγχρονου αθεϊσμού Jean Meslier, La Mettrie, Ελβέτιου και βαρώνου d'Holbach. Χωρίς αυτούς η ιστορία του αθεϊσμού χωλαίνει αφόρητα. Ο λόγος είναι ότι το λήμμα είναι αποπνικτικά αγγλοκεντρικό, όπως «και το αντίστοιχο λήμμα στην αγγλική ΒΠ, στο οποίο στηρίχθηκε αυτό». Το ότι έγινε εκείνο προβαλλόμενο δεν είναι πρόκριμα για να γίνει κι αυτό.

3) Εξακολουθεί να ισχύει επίσης το ότι το λήμμα δεν αρκείται στην έκθεση των αθεϊστικών απόψεων. Προχωρεί και σε παράθεση των θεϊστικών επιχειρημάτων, για να έχει όμως τον τελευταίο λόγο η αθεϊστική απάντηση, η οποία κατασυντρίβει πάντοτε τον αντίπαλο. Το λήμμα μοιάζει με αγώνα πυγμαχίας μεταξύ πυγμάχων κατηγορίας βαρέων βαρών και φτερού. Μεροληπτεί καταφανώς και οι εικόνες επιτείνουν αυτή την εντύπωση.--Ignoto (συζήτηση) 22:41, 13 Οκτωβρίου 2017 (UTC)

Κατά Συμφωνώ με τον Ignoto, και ιδιαίτερα για το τρίτο επιχείρημα. Πολύ μονομερές το λήμμα σε αυτόν τον τομέα. FaIvie (συζήτηση) 09:17, 14 Οκτωβρίου 2017 (UTC)