Συζήτηση:Αθερίνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

Το τμήμα "ψαράδικες ιστορίες" είναι εγκυκλοπαιδικά γραμμένο; *Αλέξανδρος 23:20, 11 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Δεν ήταν καθόλου και επιπλέον έμοιαζε να είναι λογοτεχνίζον. --cubic[*]star 23:40, 11 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)
Είναι λαογραφικά γραμμένο και αποτελεί περίληψη με μικροτροποποιήσεις από τη δεύτερη πηγή, που περιλαμβάνεται σε "σειρά εκλεκτών έργων της νεοελληνικής λογοτεχνίας" και κοσμεί σχεδόν όλες τις βιβλιοθήκες των ελληνικών εμπορικών πλοίων, με παλαιότερη απόφαση του ΥΕΝ. Ο δε συγγραφέας του τιμήθηκε με έπαινο διεθνούς βραβείου Άντερσεν.--Templar52 05:44, 12 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)
Καλώς. Δεν πρέπει να φάινεται αυτό όμως και μπροστά; *Αλέξανδρος 09:14, 12 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)
Πολύ σωστά! Αν και κάποια σημεία προέρχονται από τη πρώτη πηγή.--Templar52 09:18, 12 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)

Υπάρχει κάποια πραγματική, ουσιαστική εγκυκλοπαιδικότητα σε ένα κομμάτι με κείμενο επιπέδου Δημοτικού σχολείου και φράσεις όπως «Συνεπώς η αθερίνα θα πρέπει να συγκρίνεται με τον αμνόν, που μπορεί βέβαια να μη βελάζει πλην όμως σαν αφρόψαρο «αίρει όλες τις αμαρτίες» της θάλασσας. [...] Για χάρη της «βροντούν ακρογιαλιές και θάλασσες, ξέρες – βραχονησίδες», προς δόξα των περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος. ¨Όμως φταίει κι αυτή, είναι τόσο γλυκιά και νόστιμη παναθεμάτη! Την κυνηγάει κόσμος και ντουνιάς, παλαμίδες, λούτσοι, συναγρίδες αλλά κυρίως οι ψαράδες [...]». Και αυτή η «περίληψη με μικροτροποποιήσεις» δεν θα έπρεπε να χτυπά καμπανάκια; --cubic[*]star 14:01, 12 Δεκεμβρίου 2008 (UTC)