Συζήτηση:Αθανάσιος Σελιά/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αθανάσιος Σελιά[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Διαγραφή: μη εγκυκλοπαιδικό. --Diu (συζήτηση) 12:14, 22 Μαρτίου 2019 (UTC) (διαγραφή)
Αθανάσιος Σελιά (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)


Διαγραφή Καμιά εγκυκλοπαιδικότητα. Δείχνει προϊόν cross-wiki επαγγελματικού προμοταρίσματος. Χωρίς κατάλληλες πηγές που να βεβαιώνουν κάτι αξιοσημείωτο και επαληθεύσιμο. Ένα δημοσίευμα-δελτίο τύπου, κάποιες άλλες αναφορές (όχι και τόσο σαφείς επιπλέον) σε μερικές επαγγελματικές δραστηριότητες ή, όπως αυτή της Καθημερινής: "ο Αθανάσιος Σελιά (ο νεαρός ζωγράφος που πιστοποίησε, για λογαριασμό της κ. Πέππα, τη γνησιότητα του σημειωματαρίου)" (γνησιότητα όμως που δεν αποδεικνύεται από μια έκδοση που έγινε από το σύζυγο της κατόχου του σημειωματαρίου ("Οι άλλοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: ο Γιώργος Αλεξέλης των εκδόσεων Επος [συνεκδότης του τίτλου και σύζυγος της συγγραφέως]"), που πρακτικά αποκαλύπτουν τις αυτοαναφορές και το μη ανεξάρτητο των πηγών που επικαλείται το λήμμα. ——Chalk19 (συζήτηση) 06:46, 19 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Διατήρηση άρθρου. Πρός αποφυγήν προσπάθειας εκμαύλησης και μείωσης ενός μεγάλου και φιλάνθρωπου Έλληνα. Είναι εν εξελίξη δυστυχώς η παρακάτω διαδικασία στην Αγγλική Βικιπαίδεια (https://en.wikipedia.org/wiki/Athanasio_Celia). Οι αναφορές στην Αγγλική Βικιπαίδεια κάνουν εμφανές το μέγεθος της εν λόγω προσωπικότητος. 4evayoung77 (συζήτηση) 08:23, 19 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Σχόλιο Ο παραπάνω χρήστης (ή χρήστρια) είναι ο δημιουργός του λήμματος για το ίδιο πρόσωπο στην αγγλική ΒΠ [1]. Η ηθικόλογη ρητορεία του είναι μάλλον χαρακτηριστική για την έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων υπέρ της εγκυκλοπαιδικότητας/διατήρησης, αλλά της εξωβικιπαιδικικής υφής προσπάθειας να απαξιωθεί η βασιμότητα της πρότασης και, εμμέσως, ο προτείνων τη διαγραφή του λήμματος. Με την ευκαιρία, να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός που δημιούργησε το ελληνικό λήμμα έχει διαβικιακές συνεισφορές που σχετίζονται μόνο με τον Σελιά, δηλ. είναι Single-purpose account. ——Chalk19 (συζήτηση) 11:58, 19 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Ειλικρινά ζητώ συγνώμη, εάν με την ψήφο μου σας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θέλω να σας απαξιώσω. Δεν έχω ειλικρινά καμία τέτοια πρόθεση εναντίον σας, και η απάντηση που σας έδωσα στο πλαίσιο της συζήτησης στην Αγγλική Βικιπαίδεια (αφού είχατε ψηφίσει αρνητικά), προέκυψε μόνο επειδή με ερωτήσατε ο ίδιος/ η ίδια. 'Οσον αφορά το Ελληνικό λήμμα, εγώ προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Δημιούργησα το λήμμα στην Αγγλική γλώσσα (όπως κ άλλα διάφορα λήμματα) επειδή ως φιλέλληνας (κ δυστυχώς όχι πραγματικός Έλληνας/Ελληνίδα) είμαι πεπεισμένος/πεπεισμένη για την εγκυκλοπαιδική αξία του εν λόγω προσώπου. 4evayoung77 (συζήτηση) 14:33, 19 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Διαγραφή Μια από τις πολλές προσπάθειες παραγωγής διαφημιστικού υλικού στη Βικιπαίδεια χωρίς εγκυκλοπαιδικότητα ουσία και τύποις--Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:39, 19 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Διαγραφή (Dor-astra (συζήτηση) 14:47, 19 Φεβρουαρίου 2019 (UTC))

Διατήρηση υπάρχει εγκυκλοπαιδικότητα. Μια μικρή αναζήτηση στο ίντερνετ σας πείθει κατά την άποψη μου.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 16:33, 19 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Δυσκολευόμαστε να πειστούμε. ——Chalk19 (συζήτηση) 16:41, 19 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Επειδή βρίσκω την τοποθέτησή σας άκρως συμπαθέστατη και ορθολογιστική (επειδή δυσκολεύεστε αλλά δεν αποκλείετε το ενδεχόμενο να πειστείτε), πρέπει να αναφέρω ότι ο εν λόγω καλλιτέχνης ήταν ο πρώτος `Έλληνας του οποίου του παραχωρήθηκε για ατομική έκθεση το Μουσείο του Μονάχου το 1991 (επειδή είναι ο ιδρυτής μιάς εντελώς νέας τεχνοτροπίας στην ζωγραφική). Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο Ζάκ Σιράκ την εποχή που ήταν ακόμη δήμαρχος του Παρισιού και πρίν γίνει Πρόεδρος της Γαλλίας είχε αγοράσει έργο του εν λόγω καλλιτέχνη για το δημαρχείο του Παρισιού (και αυτό το γεγονός συνέβη για πρώτη φορά, δηλαδή να υπάρχει Έλληνας ζωγράφος στο Δημαρχείο του Παρισιού). Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι με τους πίνακες του που δώρισε το 1990 στην Μητρόπολη του Παρισίου, χτίστηκε μια αντικαρκινική πτέρυγα νοσοκομείου παίδων στην Γαλλία. Εγώ προσωπικά όμως πείστηκα πολύ παραπάνω όταν διάβασα την μελέτη που έγραψε περί απόδειξης της ύπαρξης του Θεού (η οποία είναι εγγεγραμμένη στον Γερμανικό Πανεπιστημιακό Θεολογικό Κώδικα - Index Theologicus) και για την οποία έκτοτε δυστυχώς βρίσκεται υπό το καθεστώς διωγμού και απόρριψης (αυτό δεν είναι έμμεση αιχμή για εσάς προσωπικά, διότι ξέρω ότι δεν γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες --- υπάρχουν όμως στην Γερμανική και Ολλανδική γλώσσα). Όλα τα προαναφερθέντα υπάρχουν μέσω αυθεντικών Ελληνικών δημοσιευμάτων στο Αγγλικό λήμμα που δημιούργησα (https://en.wikipedia.org/wiki/Athanasio_Celia). 4evayoung77 (συζήτηση) 17:56, 19 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Πρέπει επίσης οπωσδήποτε να προσθέσω ότι ο Σελιά έπαιξε τον κύριο και βασικό ρόλο (τον ρόλο κλειδί) ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα το χρυσό Μακεδονικό στεφάνι το 2007 (ps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/74/Archaeological_Museum%2C_Thessaloniki%2C_Greece_(7457727770).jpg) από το μουσείο Γκετύ των Η.Π.Α. Ένα διεθνές βραβευμένο ντοκυμαντέρ με το θέμα προβλήθηκε πολλές φορές από την Ελληνική κρατική τηλεόραση. (περαιτέρω πληροφορίες υπάρχουν επίσης στο Αγγλικό λήμμα που δημιούργησα (https://en.wikipedia.org/wiki/Athanasio_Celia) 4evayoung77 (συζήτηση) 03:12, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Σχόλιο υπάρχει κάτι από τρίτη και αξιόπιστη πηγή; Γιατί ξανακοιτωντας τα μάλλον τείνω στο ότι δεν υπάρχει.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 12:36, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Απαντώ μόνο επειδή επικαλείστε συνεχώς το αγγλικό λήμμα ως πλήρες στοιχείων υπέρ της εγκυκλοπαιδικότητας του καλλιτέχνη. Δυστυχώς -για την αποδεικτική ισχύ της συλλογιστικής σας- το λήμμα εκεί πάει ταχέως για διαγραφή [2], καθόσον ο βομβαρδισμός σας με παραπομπές (το "ref-bombing" που αναφέρεται στην πρόταση διαγραφής) δεν έπεισε κανέναν/καμιά. ——Chalk19 (συζήτηση) 11:18, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Ο συντάκτης της Αγγλικής Βικιπαίδεια που πρότεινε την διαγραφή, είχε σίγουρα τους λόγους του να κλείσει τα μάτια του μπροστά στα στοιχεία (μιλάμε για τον σχεδόν καθολικό Ελληνικό τύπο, διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, δημοσιεύσεις κ.λ.π) και μάλιστα έχει κατά την γνώμη μου και το θράσος να τα απαξιώσει ως ref-bombing το οποίο του φαίνεται αναξιόπιστο... Υποπτεύομαι όμως ότι ο ίδιος έσβησε και τα στοιχεία του πρώτου αιτήματος που είχε γίνει για να δημιουργηθεί σελίδα Σελιά στην Αγγλική Βικιπαίδεια (το όποιο είχε γίνει πριν 12 χρόνια - το 2007 - από κάποιον συντάκτη που δεν είχε παραθέσει καμία αναφορά) ώστε να δημιουργείται στους υπόλοιπους συντάκτες εύκολα η εντύπωση ότι το παρόν λήμμα έχει ξανασβηστεί. Έχω αναρτήσει μια Important notice για αυτό τον λόγο. Όπως καταλαβαίνετε είναι εύκολο υπό αυτές τις προυποθέσεις φίλοι και καλοί γνωστοί της κοινότητος να συμπαρασυρθούν από την προτροπή κάποιου συντάκτη με τον όποιον διαβιώνουν στην διαδικτυακή κοινότητα (ας μην γελιόμαστε, δύσκολα χαλάει κάποιος το χατίρι του διαδικτυακού του φίλου-γνωστού)… Ευτυχώς όμως υπάρχουν και μηχανισμοί εντός της κοινότητος οι οποίοι εποπτεύουν και μπορούν να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, αλλά και χρόνια μετά από ένα διαδικτυακό συμβάν, ώστε να τιμωρηθούν με αποκλεισμό από την κοινότητα χρήστες και λογαριασμοί οι οποίοι δρούνε με τους τρόπους που προανέφερα. Για αυτούς τους λόγους μίλησα και αρχικώς για προσπάθεια εκμαύλησης και μείωσης ενός μεγάλου και φιλάνθρωπου Έλληνα (και όχι για να θίξω εσάς προσωπικά). 4evayoung77 (συζήτηση) 16:28, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Και αφού επιτεύχθηκε ο αρχικός σκοπός της απόκρυψης του πρώτου αιτήματος (δηλαδή να συμπληρωθούν αρκετοί συντάκτες που να καταψηφίζουν την σελίδα), μόλις πριν λίγο ο τελευταίος συντάκτης εμφάνισε link με τα στοιχεία του πρώτου αιτήματος... Τί άλλο να πω, πραγματικά, ας μου επιτραπεί η έκφραση, αηδιάζω με αυτές τις πρακτικές... Αλλά ευτυχώς όπως τόνισα, η διαδικτυακή κοινότητα βασίζεται σε ψηφιακά ίχνη που δεν παρέρχονται και μπορούν να διερευνηθούν ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι λογαριασμοί. 176.58.240.111 17:51, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Πριν από λίγο αποκάλυψα στο προφίλ μου (της Αγγλικής Βικιπαίδεια), ότι στην πραγματική μου ζωή είμαι εισαγγελέας (ιδιαίτερα προασπίζω Αμερικανικές Πρεσβείες ανά τον κόσμο). Αυτήν την πληροφορία δεν την παραθέτω σ' αυτήν την συζήτηση για εκφοβισμό, αλλά για να εφιστήσω την προσοχή στους συμμετέχοντες, ότι ναι μεν οι διαδικτυακές κοινότητες εν γένη καθορίζονται, προασπίζονται και λειτουργούν βάση των απολύτως δικών τους αυτοκαθοριζομένων καταστατικών και απολαμβάνουν εντός των προκαθοριζομένων δικών τους ορίων απόλυτη ασυλία, αλλά ότι υπό εξαιρεταίες περιπτώσεις μπορεί να αρθεί η ασυλία αυτή, ιδιαίτερα όταν αποδεικνύεται δόλος εις βάρος τρίτων αμέτοχων προσώπων. Σ' αυτές τις εξαιρετικές περιπτώσεις, που είναι όμως ομολογουμένως δύσκολο να αποδειχθούν, υπάρχει η περίπτωση να αρθεί το απόρρητο των χρηστών και να κληθούν σε απολογία από την πολιτεία. Εγώ προσωπικά έχω ανακρίνει αρκετές τέτοιου είδους υποθέσεις. 176.58.240.111 20:42, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Απειλείτε εμμέσως; Γιατί ως Βικιπαιδιστές μάς είναι παντελώς αδιάφορη η ιδιότητά σας--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:46, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Κύριε Καλογερόπουλε, εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείτε ψευδώνυμο (αν δεν είχα την ιδιότητα που έχω, θα έκανα κ εγώ το ίδιο). Για να απαντήσω όμως στην ερώτησή σας, όχι φυσικά, ούτε κ εσείς απειλείτε κανέναν όταν αποκαλύπτετε την ιδιότητά σας στο προφίλ σας. Και επαναλαμβάνω όπως τόνισα και αρχικώς ότι δεν την παραθέτω για εκφοβισμό, αλλά για να δώσω πληροφορίες υπό το κύρος κάποιου που έχει προτείνει την καταδίκη αρκετών ανθρώπων για εγκλήματα πεπραγμένα μέσω διαδικτύου. 4evayoung77 (συζήτηση) 21:16, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
https://m.youtube.com/watch?v=Yv3YFN6jIaMΑντικαθεστωτικός (συζήτηση) 20:52, 20 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Διαγραφή Άμεση διαγραφή και αποκλεισμός του χρήστη που τολμάει να απειλήσει. Glucken123 (συζήτηση) 15:16, 21 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Αξιότιμε χρήστη, επαναλαμβάνω ότι δεν απειλώ κανέναν, αυτό θα ήταν έγκλημα, ακόμη και στο πλαίσιο διαδικτυακών συζητήσεων. Τους λόγους για τους οποίους έδωσα νομικές πληροφορίες τους ανέφερα και στην συζήτηση στο Αγγλικό φόρουμ και πιστεύω ότι έγιναν αποδεκτοί (εάν όμως δεν γνωρίζετε την Αγγλική, μπορώ να σας τους επαναλάβω ευχαρίστως και στα Ελληνικά). 4evayoung77 (συζήτηση) 16:16, 21 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Επαναλαμβάνω με τη σειρά μου: διαγραφή και αποκλεισμός του χρήστη. Καλημέρα. Glucken123 (συζήτηση) 00:14, 22 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)
Καλημέρα. 109.242.50.227 01:15, 22 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Σχόλιο Αυτή η μαζική προσθήκη περιεχομένου [3], δεν είναι παρά όσα ο ίδιος χρήστης είχε γράψει στο λήμμα της αγγλικής ΒΠ, τα οποία μετέφερε εδώ μόλις εκείνο διαγράφηκε, για τέταρτη φορά !!! [4], (πανηγυρικά) ύστερα από συζήτηση [5]. Μαζί με το περιεχόμενο, μετέφερε εδώ και την απατηλή τεκμηρίωσή του, το "ref-bombing", που στην αγγλική ΒΠ δεν έπεισε βέβαια απολύτως κανέναν/μιά (οπτικά πληθωρική τεκμηρίωση, αλλά από περιεχόμενο μηδέν), μπας και πιάσει τόπο εδώ. Χαρακτηριστική τακτική υποτίμησης των χρηστών και χρηστριών της ελλ. ΒΠ, αλλά και γενικότερα της συνεχούς προσπάθειας του χρήστη (μετά τις απειλές του) να αποδείξει τα αναπόδεικτα (την εγκυκλοπαιδικότητα του προσώπου) και να διατηρηθεί το λήμμα πάσῃ θυσίᾳ. ——Chalk19 (συζήτηση) 08:10, 26 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

απατηλή τεκμηρίωση?? --- Hamogela (συζήτηση) 16:51, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Διατήρηση Εγκυκλοπαιδικότητα --- Hamogela (συζήτηση) 16:51, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

  • Σχόλιο Όταν πρότεινα το λήμμα για διαγραφή, ειδοποίησα (19 Φεβρουαρίου 2019) και το λογαριασμό Hamogela που το είχε δημιουργήσει [6]. Αντ' αυτού, εμφανίστηκε εδώ [7] την ίδια μέρα, μόλις δυο ώρες μετά, ο λογαριασμός 4evayoung77, που είχε δημιουργήσει το λήμμα στην αγγλική ΒΠ. Όταν, αργότερα (26 Φεβρουαρίου 2019), σχολίασα τις μαζικές προσθήκες του λογαριασμού 4evayoung77 στο λήμμα [8], απάντησε (την επομένη μέρα 27 Φεβρουαρίου) ο λογαριασμός Hamogela! [9]. Φυσικά δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα περίεργο σε όλ' αυτά, αφού οι παραπάνω λογαριασμοί (όπως μερικοί άλλοι, διαβικιακά) είναι single purpose accounts που προωθούν τον Σελιά. Το αν είναι το ίδιο πρόσωπο ή αν πρόκειται για meatpuppets είναι δευτερεύον στοιχείο. ——Chalk19 (συζήτηση) 07:40, 1 Μαρτίου 2019 (UTC)
ΥΓ. Ουσιαστικά, το meatpuppetry έχει ομολογηθεί από τον ίδιο το λογαριασμό 4evayoung77 [10], από το χρήστη που είναι (σύμφωνα με τον ίδιο) "εισαγγελέας" και ο οποίος έκανε και μια σειρά από σχετικές επίγουσες "επιδόσεις κλήσεων" σε διάφορους διαχειριστές [11]. ——Chalk19 (συζήτηση) 07:50, 1 Μαρτίου 2019 (UTC)