Στέλλα Δημητρίου Μισιαούλη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Στέλλα Δημητρίου Μισιαούλη
Βουλευτής
Βουλής των Αντιπροσώπων
Περίοδος
2004 – 2006
Βουλευτής
Βουλής των Αντιπροσώπων
Περίοδος
2008 – 2016
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 18 Οκτωβρίου 1954 (1954-10-18) (64 ετών)
Flag of Cyprus.svg Λευκωσία, Κύπρος
Πολιτικό κόμμα ΑΚΕΛ
Σύζυγος Ανδρέα Δημητρίου Ττοφαρή
Παιδιά 3 κόρες
Σπουδές Ιατρική
Επάγγελμα Παιδίατρος

Η Στέλλα Δημητρίου Μισιαούλη είναι Ελληνοκύπρια πολιτικός. Την περίοδο 2004-2006 και από το 2008 είναι βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ.

Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Στέλλα Δημητρίου Μισιαούλη γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 18 Οκτωβρίου 1954. Είναι νυμφευμένη με τον Ανδρέα Δημητρίου Ττοφαρή και έχουν τρεις κόρες. Σπούδασε ιατρική στο Ινστιτούτο Ροστόβ-Ντον της Σοβιετικής Ένωσης με ειδικότητα στην παιδιατρική. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική και ρωσική γλώσσα.

Πολιτική διαδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Στέλλα Δημητρίου Μισιαούλη Ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στις 20 Ιουλίου 2004, έπειτα από κένωση βουλευτικής έδρας του ΑΚΕΛ στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας. Στις 6 Μαρτίου 2008 ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή, έπειτα από κένωση βουλευτικής έδρας του ΑΚΕΛ στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Είναι αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας. Επιπρόσθετα, είναι μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση.

Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Στροβόλου (1986-2004), αντιπρόεδρος του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Στροβόλου και μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας για τρία χρόνια (2001-2004). Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ από το 2005.

Κοινωνικές δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διετέλεσε μέλος του Επαρχιακού και του Γενικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων (ΠΟΓΟ) για δέκα χρόνια, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου για εννέα χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος της δικοινοτικής οργάνωσης “Γιατροί για την Κύπρο”, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων και Δηλητηριάσεων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και μέλος του Κέντρου Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Κ.Ε.Ν.Θ.Ε.Α.) Λευκωσίας.

Συγγραφικό έργο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Στέλλα Δημητρίου Μισιαούλη έχει δημοσιεύσει άρθρα ιατρικού περιεχομένου στον ημερήσιο τύπο και σε περιοδικά.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]