Στέλιος Ρόκκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Στέλιος Ρόκκος
Γέννηση11 Φεβρουαρίου 1965 (1965-02-11) (59 ετών)
Καλλιόπη Λήμνου
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής
Εν ενεργεία1984–σήμερα
ΣύζυγοςΕλένη Γκόφα (ν. 2017)
Τέκνα4
ΣυγγενείςΚώστας Ρόκκος
(Αδελφός)
(απεβίωσε το 2021)
Νίκος Ρόκκος
(Αδελφός)
(απεβίωσε το 2023) Αγγελική Ρόκκου
(Αδερφή)
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςλαϊκό τραγούδι
Commons page Σχετικά πολυμέσα
Ο Ρόκκος με τον Αντώνης Ρέμος το 2013

Ο Στέλιος Ρόκκος (Καλλιόπη Λήμνου, 11 Φεβρουαρίου 1965) είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός.

Γεννήθηκε το 1965 στην Καλλιόπη της Λήμνου. Έχει τρία αδέρφια. Ξεκίνησε να τραγουδά και να παίζει κιθάρα επαγγελματικά στη Λήμνο το 1984 και από το 1988 εκτός Λήμνου. Από τότε έχει κυκλοφορήσει πάνω από 18 άλμπουμ, τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Απο το 2014 ανήκει στο δυναμικό της Panik Platinum.

Το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει είναι σε δικούς του στίχους και μουσική. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με πολλά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιάννης Πάριος, ο Πασχάλης Τερζής, ο Βασίλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Σάκης Ρουβάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γιάννης Βαρδής, ο Νίκος Κουρκούλης, η Σοφία Αρβανίτη, η Πέγκυ Ζήνα, ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Έλενα Παπαρίζου, ο Χρήστος Δάντης, ο Γιάννης Καψάλης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Λένα Ζευγαρά κ.ά. Επίσης το 2002 μοιράστηκε τη σκηνή με τον διεθνούς φήμης συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς σε κοινές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από το 2008 ο Στέλιος, συνεργάζεται στις εμφανίσεις του, με το μεγάλο του γιο του, τον Δημήτρη Ρόκκο, στην κιθάρα.

Δικά του τραγούδια έχουν συμπεριλάβει σε προσωπικά τους άλμπουμ οι: Σάκης Ρουβάς, Νίκος Νομικός, Σταμάτης Γονίδης, Θέμης Αδαμαντίδης, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Πέγκυ Ζήνα, Βλάσσης Μπονάτσος, Λιζέττα Νικολάου, Γιάννης Κότσιρας, Σπύρος Παπαδήμας, Κώστας Μαρτάκης κ.ά.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]