Σπύρος Σούλης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σπύρος Σούλης
Γέννηση1977
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητααρχιτέκτονας

Ο Σπύρος Σούλης ( Αθήνα ,1977) είναι Έλληνας αρχιτέκτονας, διακοσμητής και τηλεοπτικός παρουσιαστής.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο και μετέπειτα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον εσωτερικό σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική και την διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάσθηκε ως αρχιτέκτονας για τον Βρετανό διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ.

Το 2003 έγινε γνωστός στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή του στο πρώτο ελληνικό τηλεπαιχνίδι Survivor του Mega Channel. Το 2004 ξεκίνησε να παρουσιάζει την θεματική ενότητα με τίτλο Άλλαξέ το στην πρωινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel. Το 2005 ξεκίνησε την συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και παρουσιάζει την δική του εκπομπή, με τον ίδιο τίτλο, Άλλαξέ το. Παράλληλα, διατηρούσε θεματική ενότητα στο πρωινό μαγκαζίνο του Alpha, το οποίο παρουσιάζει η Ελένη Μενεγάκη.

Η παραγωγή της εκπομπής δέχοταν γράμματα από τηλεθεατές που ζητούσαν μια αλλαγή στο χώρο του σπιτιού τους. Ο παρουσιαστής, επιβλέποντας κατασκευαστικά και διακοσμητικά συνεργεία, αναλάμβανε να μεταμορφώσει τα σπίτια σε λίγες ημέρες. Συγχρόνως, πρότεινε στο κοινό δημιουργικές ιδέες, πρακτικές συμβουλές, οικολογικές λύσεις, εύκολες εφαρμογές και κατασκευές για τα δικά τους σπίτια. Στην συνέχεια, το 2009 ξεκίνησε την συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και την εκπομπή Με Το Δεξί, το οποίο παρουσιάζει μέχρι τις αρχές του 2012. Το σκεπτικό της εκπομπής είναι παρόμοιο με τις προηγούμενες παραγωγές, καθώς εδώ καλείται και πάλι να ανακαινίσει ολοκληρωτικά σπίτια τηλεθεατών.

Τη σεζόν 2012-2013 συμμετείχε στον τρίτο κύκλο του Dancing with the stars όπου κατέκτησε την πέμπτη θέση.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]