Σνούφελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Σνούφελ (γερμανικά: Schnuffel) είναι λαγός κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε το 2007 στη Γερμανία από τη Γερμανική εταιρεία Jamba ή Jamster.

Ο Σνούφελ έχει γκρι και άσπρο τρίχωμα και μπλε μάτια.

Επινόηση και δημιουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα πρώτα πρωτότυπα για τη δημιουργία του χαρακτήρα Σνούφελ δημιουργήθηκαν στις 2 Ιουλίου 2007. Ο αρχικός ήχος τηλεφώνου μετετράπη σε τραγούδι από τον Σεμπάστιαν Νούσμπαουμ και τον Αντρέας Βέντορφ, και ηχογραφήθηκε υπό τον τίτλο Kuschel Song ("τραγούδι της αγκαλιάς").[1] Το σινγκλ κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2008 και ο λαγός-ήχος τηλεφώνου μπήκε στη κορυφή των γερμανικών και ευρωπαϊκών τσαρτ.[2] Αφού το τραγούδι ανέβηκε στην κορυφή των αυστριακών τσαρτ και στην 2η θέση στην Ελβετία άρχισαν τα σχέδια για τη διεθνή κυκλοφορία του τραγουδιού. Τα τραγούδια μεταφράστηκαν σε 13 γλώσσες και δημιουργήθηκαν 13 άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων γερμανικών επανεκδόσεων και διεθνών άλμπουμ.

Ο Σνούφελ εισήχθη στην αμερικανική αγορά στις 17 Ιανουαρίου 2010. Κάποτε το Σνούφελ έπαιζε σε διάφορα αμερικανικά κανάλια.

Λόγω του αυξημένου ελληνικού ενδιαφέροντος έχουν γίνει μεταφράσεις προηγούμενων άλμπουμ του Σνούφελ στα ελληνικά. Δεν είναι αυτούσια αντίγραφα των πρωτότυπων γερμανικών αφού έχουν γίνει μικροαλλαγές στη σειρά των τραγουδιών και τα παρεχόμενα μέσα. Με τη μετάβαση στην ελληνική αγορά η Sony δεν παράγει αυτούς τους δίσκους αλλά τους έχει αναλάβει η Heaven Music.

Από το 2012 άρχισαν να παράγονται εφαρμογές με θέμα τον Σνούφελ για συσκευές Android. Η τελευταία εφαρμογή για συσκευές Android κυκλοφόρησε στις 23 Μαρτίου 2015 και αργότερα κυκλοφόρησε μια για το iOS, όντας η τρίτη που κυκλοφόρησε για το iOS, μετά τη "Schnuffel Bunny Hop" και "Schnuffel Virtual Pet".

Σνουγκελίνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η θηλυκή έκδοση και κορίτσι του Σνούφελ λέγεται στα γερμανικά Schnuffelienchen (Σνουφελίνχεν) γνωστή και ως Σνουγκελίνα. Όπως ο Σνούφελ είναι και αυτή λαγός. Ο πρώτος δίσκος και σινγκλ της Σνουγκελίνας με τίτλο "Küss mich, halt mich, lieb mich" (Φίλα με, κράτα με, αγάπησε με) κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου 2010 και παρέμεινε για μια εβδομάδα στην 99η θέση των γερμανικών τσαρτ.[3] Το δεύτερο της σινγκλ, με τίτλο "Schmetterling" (Πεταλούδα) κυκλοφόρησε στις 28 Φεβρουαρίου 2012 μόνο στις σελίδες των Jamba/Jamster,[4] και κυκλοφόρησε διαδικτυακά στις πλατφόρμες των Amazon, iTunes και GooglePlay στις 25 Ιουλίου 2014 μαζί με την αγγλική έκδοση. Το τρίτο της σινγκλ, "Ohne Dich" (Χωρίς εσένα) κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 ως ψηφιακή λήψη.

Φωνή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη φωνή του Σνούφελ και της Σνουγκελίνας δανείζουν στα αγγλικά οι Γκρέις Κάουφμαν και Μικαέλα Ντιν, καθώς και η Κάρολ Σεβίγια στα ισπανικά. [εκκρεμεί παραπομπή]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Küss mich, halt mich, lieb mich on the German charts
  2. «Schmetterling - Single». AppleMusic (στα Αγγλικά). 2014. Ανακτήθηκε στις 31 Μαΐου 2020. 
  3. «Schmetterling - Single». AppleMusic (στα Αγγλικά). 2014. Ανακτήθηκε στις 31 Μαΐου 2020. 
  4. Σφάλμα αναφοράς: Σφάλμα παραπομπής: Λανθασμένο <ref>. Δεν υπάρχει κείμενο για τις παραπομπές με όνομα :0.