Σκιά ματιών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γυναικεία μάτια με σκία

Η σκιά ματιών είναι ένα καλλυντικό που εφαρμόζεται στα βλέφαρα και κάτω από τα φρύδια. Συνήθως χρησιμοποιείται για να κάνει τα μάτια του χρήστη να ξεχωρίζουν ή να φαίνονται πιο ελκυστικά.

Η σκιά ματιών μπορεί να προσθέσει βάθος και διάσταση στα μάτια, να συμπληρώσει το χρώμα των ματιών, να κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα ή απλά να τραβήξει την προσοχή στα μάτια. Η σκιά ματιών έρχεται σε πολλά διαφορετικά χρώματα και υφές. Συνήθως γίνεται από σκόνη και μαρμαρυγία, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε μορφή υγρού, μολυβιού, κρέμας.

Η σκιά χρησιμοποείται κυρίως από γυναίκες. Στη Δυτική κοινωνία, θεωρείται ως γυναικείο καλλυντικό, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται από τους άνδρες. Στην Gothic τάση, η μαύρη ή παρόμοια σκοτεινή σκιά ματιών και άλλα είδη μακιγιάζ των ματιών είναι δημοφιλή και στα δύο φύλα.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν σκιά ματιών απλά για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, αλλά χρησιμοποιείται επίσης συχνά στο θέατρο. Ανάλογα με τον τόνο και την εμπειρία του δέρματος, η επίδραση της σκιάς ματιών συνήθως αναδεικνύει την αίγλη και κερδίζει την προσοχή. Η χρήση της σκιάς ματιών επιχειρεί να αναπαράγει τη φυσική σκιά των ματιών που παρουσιάζουν μερικές γυναίκες λόγω της φυσικής αντίθεσης χρωματισμού στα βλέφαρά τους. Η φυσική σκιά ματιών μπορεί να κυμαίνεται οπουδήποτε από μια γυαλιστερή λάμψη στα βλέφαρα κάποιου, σε ροζ ή ακόμα και σε ασημένια εμφάνιση.