Σημαία του Αγίου Βαρθολομαίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τοπική σημαία του Αγίου Βαρθολομαίου.

Η επίσημη σημαία του Αγίου Βαρθολομαίου είναι η επίσημη τρίχρωμη επειδή αποτελεί γαλλική υπερπόντια κοινότητα (commune de Saint-Barthélemy) μέρος της Γουαδελούπης, η οποία είναι υπερπόντιο διαμέρισμα και νομός της Γαλλίας , μέρος της ΕΕ. Η τοπική σημαία του Αγίου Βαρθολομαίου αποτελείται από λευκό φόντο με το εθνόσημο του Αγίου Βαρθολομαίου ενσωματωμένο σε αυτήν.

Τα τρία κρίνα (fleurs-de-lis) φέρουν στη μνήμη το γεγονός ότι το νησί ήταν γαλλικό από το 1648 ως το 1785 και από το 1878 . Ο Σταυρός της Μάλτας υπενθυμίζει ότι το νησί για κάποια περίοδο ανήκε στο Τάγμα της Μάλτας (1651-1665). Τα τρία στέμματα συμβολίζουν τη σουηδική κυριαρχία την περίοδο από το 1785 ως το 1878. Το μεγάλο στέμμα είναι αρχαίο ελληνικό σύμβολο, που τόνιζε την προστασία που παρέσχαν οι θεοί στις πόλεις. Το σύμβολο αυτό παραχωρήθηκε στο νησί στη διάρκεια της Πρώτης Γαλλικής Αυτοκρατορίας.

Οι δύο πελεκάνοι που βαστούν το εθνόσημο αποτελούν σύμβολο της πανίδας του νησιού. Στο κάτω μέρος είναι γραμμένη η τοπική ονομασία του νησιού: Ουαναλάο (Ouanalao).

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]