Σημαία της Γης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Η σημαία της Γης.
Σημαία του ομόσπονδου κράτους της άγνωστης προέλευσης.

Η σημαία της Γης έχει φόντο σκούρο μπλε και κεντρικό της στοιχείο είναι η φημισμένη φωτογραφία της NASA που δείχνει τον πλανήτη μας όπως φαίνεται από το Διάστημα.

Η σημαία δεν είναι επίσημη, καθώς δεν υπάρχει επίσημος κυβερνητικός φορέας για τη Γη.

Συνδέεται με την Ημέρα της Γης, που αφορά την ευαισθητοποίηση για θέματα περιβάλλοντος και τον εορτασμό του κινήματος της παγκόσμιας κοινότητας.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η πρώτη σημαία της γης έγινε με τη μέθοδο screen-printing και τα χρώματα της Γης ήταν αντεστραμμένα: ο ωκεανός ήταν λευκός και τα σύννεφα ήταν μπλε. Με δύο μόνο χρώματα, το ένα χρώμα ήταν για τα σύννεφα και το άλλο συμβόλιζε τον ωκεανό και τη Γη.

Η δεξιά εικόνα μιας σημαίας της Γης που εμφανίστηκε αργότερα δείχνει τα σωστά χρώματα.

Η πρώτη σημαία της Γης
Η Γη όπως φαίνεται από απόσταση 400 χιλιάδων χιλιομέτρων. Φωτογραφία από το Απόλλων 10 G69-0487 or G69-0487-1 από το NASA/Ames Imaging Library Server
  • Η σημερινή σημαία της Γης χρησιμοποιεί τη φωτογραφία αυτή που πάρθηκε από το διαστημόπλοιο Απόλλων 17 και είναι γνωστή ως "The Blue Marble":
Η Γη όπως φαίνεται από το Απόλλων 17 , το πλήρωμα του οποίου κατευθυνόταν προς τη Σελήνη.

Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Earth flag της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).