Σημαία της Ατόλης Μίντγουαιη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σημαία της Ατόλης Μίντγουαιη
Η ανεπίσημη σημαία της Ατόλης Μίντγουαιη.
Χρήση Αστική σημαία
Αναλογία 3:5
Υιοθετήθηκε 29 Μαΐου 2000
Σχεδιάστηκε από Στιβ Ντράιντεν
Steve Dryden (στα Αγγλικά)

Η Σημαία της Ατόλης Μίντγουαιη είναι η ανεπίσημη σημαία που χρησιμοποιείται από την ομώνυμη ατόλη, που αποτελεί μία μη ενσωματωμένη περιοχ των Η.Π.Α., και τμήμα των απομακρυσμένων νησίδων των Ηνωμένων Πολιτειών, και, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2019, έχει 39 μόνιμους κατοίκους[1]. Βέβαια, αφού η Ατόλη Μίντγουαιη είναι αμερικανική επικράτεια, η επίσημη σημαία της είναι η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Σημαία της Ατόλης Μίντγουαιη κατασκευάστηκε από το προσωπικό του Εθνικού Καταφυγίου Άγριας Ζωής της Ατόλης Μίντγουαιη ( Midway Atoll National Wildlife Refuge), με τη σημαντικότατη βοήθεια ενός υπαλλήλου της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων (National Park Service), του Στιβ Ντράιντεν[2]. Η αφορμή για τη δημιουργία της σημαίας, ήταν ο εορτασμός της Memorial Day, κατά το έτος 2000, γεγονός που έλαβε χώρα στο θωρηκτό USS Arizona.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μία ομάδα από άλμπατρος στην ατόλη Μίντγουαιη.

Η σημαία της ατόλης Μίντγουαιη διαθέτει τρεις δυσανάλογες λωρίδες: μία σκούρου μπλε χρώματος (επάνω), μία λευκή (στη μέση) και μία ανοικτού μπλε χρώματος (κάτω). Στην πρώτη λωρίδα (αυτή του σκούρου μπλε χρώματος), που είναι και η μεγαλύτερη, είναι τοποθετημένο ένα άλμπατρος, θαλασσοπούλι που εμφανίζεται συχνά στην ατόλη[3].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «The Midway Atoll You Might Not Know | U.S. Fish & Wildlife Service». FWS.gov (στα Αγγλικά). 11 Μαΐου 2021. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2022. 
  2. «Midway Islands (U.S. Minor Outlying Islands)». www.crwflags.com. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2022. 
  3. «Millions of Albatrosses Now Lead-free on Midway». American Bird Conservancy (στα Αγγλικά). 17 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2022.