Σερλόν Β΄ ντε Ωτβίλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σερλόν Β'
Ο θυρεός των Ωτβίλ
κύριος του Ωτβίλ
Περίοδος? - 1072
ΠροκάτοχοςΣερλόν Α'
ΔιάδοχοςΣερλόν Γ'
Γέννησημετά το 1027 / 1035
Θάνατος1072
ΣύζυγοςΑλτρούντα
ΕπίγονοιΣερλόν Γ'
ΟίκοςΟίκος των Ωτβίλ
ΠατέραςΣερλόν Α'
ΘρησκείαΚαθολικός Χριστιανός
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Σερλόν Β' (μετά το 1027/35 - 1072) ήταν κύριος του Ωτβίλ, μέλος του Οίκου των Ωτβίλ. Ήταν υιός του Σερλόν Α' κυρίου του Ωτβίλ και της συζύγου του, κυρίας του Πιρού.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ακολούθησε τον θείο του Ρογήρο Α' στη Ν. Ιταλία, αναζητώντας την τύχη του το 1056, όπως και τόσα άλλα μέλη των Ωτβίλ. Το 1060 είναι μαζί του στην Καλαβρία και τον ακολούθησε στη Σικελία, όπου έκανε τους Σαρακηνούς να απομονωθούν στο ακρωτήριο Φάρο, αντί να υποχωρήσουν στη Μεσσήνη. Αλλά η εκστρατεία αυτή έληξε χωρίς επιτυχία. Τον συνόδευσε και στην εκστρατεία του 1065 στη Σικελία, όπου του ανατέθηκε η φύλαξη της πόλης Σεράμι, ενώ ο στρατός προχώρησε στο Παλέρμο. Όταν οι Σαρακηνοί τους εξέπληξαν πολιορκώντας την, κράτησε την πόλη περιμένοντας ενισχύσεις· στο μεταξύ έπεσε το Παλέρμο στα χέρια των Νορμανδών (1071).

To 1072 προχωρούσε με μια μικρή ομάδα ανδρών κοντά στη Νικοζία της κεντρικής Σικελίας, όταν τους αιφνιδίασε με ενέδρα πολύς στρατός των Σαρακηνών. Οι Νορμανδοί αναρριχήθηκαν στην επίπεδη κορυφή ενός μεγάλου βράχου και έδωσαν μάχη, ως τον τελευταίο άνδρα. Ένας σταυρός φτιάχθηκε σε ανάμνηση του γεγονότος επάνω στο βράχο του Σερλόν, όπως ονομάστηκε.

Είχε γίνει κύριος των Γκεράσε και Σεράτα της Καλαβρίας, και Σεράμι της Σικελίας, αλλά ποτέ δεν άσκησε εξουσία σε αυτά.

Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νυμφεύτηκε την Αλτρούντα, κόρη του Ροδόλφου κόμη του Μποϊάνο. Είχε τέκνα:

  • Σερλόν Γ'
  • Ελιούζα.

Όταν απεβίωσε η σύζυγός του παντρεύτηκε τον Ινγκελμάριο.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Cawley, Charles, Serlo II of Hauteville in Medieval Lands, Medieval Lands database, Foundation for Medieval Genealogy, retrieved August 2012
  • Le origine della “Rocca di Sarro” (Serlo's Rock)
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Serlo II of Hauteville της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).