Σεντρομπάσκετ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Σεντρομπάσκετ[1][2] (ισπανικά: Centrobasket) είναι διεθνής διοργάνωση καλαθοσφαίρισης που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), όπου συμμετέχουν εθνικές ομάδες από τη Βόρεια, Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική. Αυτές οι χώρες απαρτίζουν τη Συνομοσπονδία Κεντρικής Αμερικής και την Καραϊβικής (CONCENCABA). Οι τρεις ή τέσσερις κορυφαίες ομάδες κερδίζουν συνήθως την πρόκριση για το Αμερικανικό Πρωτάθλημα, μέσω του οποίου έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο ή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δικαίωμα συμμετοχής αποκτούν οι ομάδες που έχουν κατακτήσει την πρώτη ή δεύτερη θέση στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση του Σεντρομπάσκετ, όπως και οι ομάδες που έχουν τερματίσει στις πρώτες θέσεις του Πρωταθλήματος Κεντρικής Αμερικής και του αντίστοιχου Πρωταθλήματος Καραϊβικής. Συνολικά, 32 χώρες έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στα τελικά της διοργάνωσης.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Centrobasket της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).