Σίμος Α. Κεδίκογλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Σίμος Κεδίκογλου
Γέννηση 4  Ιουλίου 1973
Υπηκοότητα Ελλάδα
Ιδιότητα πολιτικός και ιατρός
Αξίωμα Έλληνας υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων‎ και μέλος της Βουλής των Ελλήνων

Ο Συμεών Κεδίκογλου (γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1973) είναι Έλληνας ιατρός και πολιτικός, βουλευτής εκλεγμένος με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) στην εκλογική περιφέρεια Ευβοίας.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάγεται από την Ιστιαία της βόρειας Εύβοιας και είναι γιος του Άγγελου Κεδίκογλου, απόστρατου αντιστράτηγου του Στρατού στα Τεθωρακισμένα και έμπιστου της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, ανηψιός του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου, καθώς και πρώτος εξάδελφος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Β. Κεδίκογλου. Σπούδασε ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε την ειδικότητα της δερματολογίας – αφροδισιολογίας στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο «Saint George’s Hospital» του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως επιμελητής του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».

Ως φοιτητής, υπήρξε μέλος της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης (ΠΑΣΠ) στην Ιατρική Σχολή και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) των ιατρών του νοσοκομείου, όπου εργαζόταν το 1998. Έχει διδάξει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, στη Σιβιτανίδειο Σχολή, σε φοιτητές της ιατρικής και έχει συμμετάσχει σε προγράμματα ενημέρωσης και δωρεάν εξέτασης του πληθυσμού για θέματα υγείας. Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας.

Το 2009, εκλέγεται στις εθνικές εκλογές για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Ευβοίας. Στη Βουλή των Ελλήνων, είναι εισηγητής στον κοινοβουλευτικό Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και συμμετέχει στις επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων, Μορφωτικών Υποθέσεων, Έρευνας και Τεχνολογίας και στην Υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (IΣTAME) - Aνδρέας Παπανδρέου σε άμισθη υπηρεσία. Επανεκλέχθηκε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.

Στις 25 Ιουνίου 2013, ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στις δικομματική κυβέρνηση του Αντωνίου Σαμαρά.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]