Ρούλοφ φαν Λένεπ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ρούλοφ φαν Λένεπ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση3  Οκτωβρίου 1876[1]
Βίζμπαντεν
Θάνατος13  Σεπτεμβρίου 1951[1]
Χάγη
Χώρα πολιτογράφησηςΒασίλειο των Κάτω Χωρών
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητααντισφαιριστής
Οικογένεια
ΣύζυγοςDigna Jacoba Mijer (από 1902)[2]
ΤέκναSylvia van Lennep[3]
ΓονείςChristiaan van Lennep
ΑδέλφιαΚρίστιαν φαν Λένεπ
Μάντζι φαν Λένεπ
Βίλεμ φαν Λένεπ
Κριστίνε φαν Λένεπ
ΟικογένειαVan Lennep

Ο "Σταυλάρχης" Ρούλοφ φαν Λένεπ ("Jonkheer" Roelof van Lennep) (Βίζμπαντεν (Γερμανική Αυτοκρατορία), 3 Οκτωβρίου 1876 - Χάγη, 13 Σεπτεμβρίου 1951), ήταν Ολλανδός αθλητής της αντισφαίρισης. Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1908, όπου συμμετείχε στο απλό και το διπλό ανδρών με συμπαίκτη τον αδελφό του Κρίστιαν φαν Λένεπ[4].

Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πατέρας του ήταν ο Κρίστιαν φαν Λένεπ και μητέρα του η δεύτερη σύζυγός του Charlotta Louise Küpfer[5]. Είχε έξι αδέλφια και μια ετεροθαλή αδελφή, όλοι αντισφαιριστές πρωταθλητές Ολλανδίας, ο Κρίστιαν φαν Λένεπ, η Κριστίνε φαν Λένεπ, ο Βίλεμ φαν Λένεπ, και η Μάντζι φαν Λένεπ[5][6]. Το 1895 ο ίδιος και η οικογένειά του δημιούργησαν στο Χίλφερσουμ γήπεδο και σύλλογο αντισφαίρισης[7]. Η αδελφή του Κριστίν διορίστηκε ταμίας του συλλόγου[7].

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1904 κέρδισε στο διεθνές πρωτάθλημα του Χάρλεμ στο απλό, διπλό και μικτό (όπου αγωνίστηκε με την Έμιλυ Ντόλεμαν και τον J. F. Sol) [8]. Τον ίδιο μήνα έφτασε στους τελικούς του Ολλανδικού διεθνούς πρωταθλήματος με τον αδελφό του Κρίστιαν, αλλά έχασαν από τους Ουίλι Κάμερον Γκραντ και Έρβινγκ Ράιτ [9]. Ήταν τριπλός εθνικός πρωταθλητής της Ολλανδίας τον Αύγουστο. Τον επόμενο χρόνο ήταν σε θέση να υπερασπιστεί τους διπλούς τίτλους του κι έχασε μόνο στο απλό από τον αδελφό του Κρίστιαν. Το 1909 κέρδισε το μικτό[10], το 1910 κέρδισε τον τίτλο στο διπλό με συμπαίκτη τον Χέραρντ Σχέρλερ[11]. Το 1911 κέρδισε τον τελευταίο εθνικό τίτλο του στο διπλό[12].

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρούλοφ ήταν υποστηρικτής του ποδοσφαίρου, καθώς και ιδρυτικό μέλος του ποδοσφαιρικού συλλόγου Hilversumsche Football Club ’t Gooi το 1889, πρώτου ποδοσφαιρικού συλλόγου του Χίλφερσουμ. Ήταν επίσης διευθυντής της "Tarakan Petroleum" και του οικογενειακού κτήματος Kafi Tello στη Τζακάρτα των Ολλανδικών Ανατολικών Ινδιών τη δεκαετία του 1930[13][14][15]. Παντρεύτηκε δύο φορές και είχε τρία παιδιά, τη Σίλβια, τον Βάρνερ και τον Μάρνιξ Ρούλοφ[16].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]