Ρεπεντίνος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ρεπεντίνος
Γενικές πληροφορίες
Θάνατος 2ος αιώνας
Υπηκοότητα Αρχαία Ρώμη
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα πολιτικός
στρατιώτης
Οικογένεια
Σύζυγος Δίδια Κλάρα
Συγγενείς Δίδιος Ιουλιανός (πεθερός) και Μανλία Σκαντίλλα (πεθερά)

Ο Σέξτος Κορνίλιος Ρεπεντίνος ήταν Ρωμαίος πολιτικός που έζησε τον 2ο αιώνα. Ο πατέρας του ήταν Κυαίστωρας και επικεφαλής της Πραιτωριανής Φρουράς κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας του Αντωνίνου Πίου (138-161) και του Μάρκου Αυρήλιου (161-180). Αυτός και ο πατέρας του κατάγονταν από το Σκίλλιο, μια αρχαία πόλη κοντά στην Καρχηδόνα της Αφρικής (σημερινή Τυνησία). Γύρω στα 188 έγινε κυβερνήτης της Λουζιτανίας και το 193 παντρεύτηκε την κόρη του αυτοκράτορα Δίδιου Ιουλιανού. Την εποχή εκείνη ήταν prefect της Ρώμης. Μετά το θάνατο των πεθερικών του τον Ιούνιο/Ιούλιο του 193, οι τύχες του ίδιου και της γυναίκας του χάθηκαν.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

(Γερμανικά) *Prosopographia Imperii Romani

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Sextus Cornelius Repentinus της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Sextus Cornelius Repentinus της Γερμανικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).