Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ραϋμόνδος Πονς της Τουλούζης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ραϋμόνδος Πονς της Τουλούζης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Raymond Pons (Γαλλικά)
Γέννηση900 (περίπου)[1]
Θάνατος10ος αιώνας[1]
Τουλούζη
Τόπος ταφήςΣαιν-Πονς-ντε-Τομιέρ
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΣύζυγοςGarsenda di Guascogna
ΤέκναΡαϋμόνδος Γ΄ της Τουλούζης
Λετγκάρντα του Ρουέργκ
ΓονείςΡαϋμόνδος Β΄ της Τουλούζης και Γκουινιδίλδα
ΟικογένειαΟίκος της Τουλούζης

Ο Ραϋμόνδος Πονς, λατιν.: Regimundus Pontio (απεβ. μετά το 944), ο οποίος μπορεί να φέρει τον αριθμό Πονς Α΄Ραϋμόνδος Γ΄), ήταν ο κόμης της Τουλούζης από το 924.

Το 932, ο Ραϋμόνδος Πονς ταξίδευσε βόρεια με τον θείο του κόμη Eρμενγκόλ κόμη του Ρουέργκ (Rouergue) και τον δούκα Σάντσο Δ΄ Γκαρθές δούκα της Γασκώνης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον βασιλιά Ροδόλφο της Γαλλίας. [2]

Το 936, ο Ραϋμόνδος Πονς ίδρυσε το μοναστήρι Σαντέζ (Chanteuges). Μεταξύ 940 και 941, έλεγχε το Ωβέρν. Το 944, όταν ο Ούγος ο Μέγας και ο βασιλιάς Λουδοβίκος Δ΄ εισήλθαν στην Ακουιτανία, ο πρώτος συνάντησε τον Ραϋμόνδο στο Νεβέρ και επιβεβαίωσε τους τίτλους του, ενώ οι κάτοικοι της Τουλούζης επέστρεψαν με τον βασιλιά στη βασιλική Αυλή.

Ο Ραϋμόνδος Πονς νυμφεύτηκε μια κόρη του Γκαρθία Β' δούκα της Γασκώνης, η οποία ήταν είτε το ίδιο πρόσωπο με τη γνωστή σύζυγό του Γκερσέντα, είτε μια ξεχωριστή προηγούμενη σύζυγός του. Ο διάδοχός του ήταν ένας άλλος Ραϋμόνδος (Γ΄;), πιθανότατα γιος του.

  • Lewis, A. R. (1965). The Development of Southern French and Catalan Society, 718–1050. Austin: University of Texas Press.