Μ.Α.Σ. Πύδνα Κίτρους

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Πύδνα Κίτρους)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Πυδναϊκός 2017
Επίσημη ονομασία Πυδναικός 2017
Ίδρυση 2017
Έδρα Κίτρος Πιερίας, Ελλάδα
Στάδιο Δημοτικό Γήπεδο Κίτρους
Πρωτάθλημα Γ' ΕΠΣ Πιερίας
Πρώτη εμφάνιση
Το λογότυπο της τότε Πύδνα Κίτρους

Ο Πυδναϊκός 2017 είναι αθλητικό σωματείο στο Κίτρος του δήμου Πύδνας - Κολινδρού στο νομό Πιερίας. Χρώματά του είναι το μωβ και το λευκό. Δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Έδρα της ομάδας αποτελεί το Δημοτικό Γήπεδο Κίτρους.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2017 μετά την διάλυση της Πύδνας Κίτρους και μετονομάστηκε "Πυδναϊκός 2017". Αυτή την στιγμή αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πιερίας.

Μ.Α.Σ. Πύδνα Κίτρους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Κίτρους «η Πύδνα» ιδρύθηκε το 1977 και διαλύθηκε το 2017. Η ποδοσφαιρική ομάδα μετείχε στις διοργανώσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας. Την περίοδο 2004–05 η ομάδα κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας και προβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική. Την επόμενη περίοδο κατέκτησε το τοπικό κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ παράλληλα μετέιχε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, στο οποίο παρέμεινε για τέσσερις συνεχείς περιόδους έως και το 2007–08, όταν υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πιερίας.

Η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει το τοπικό πρωτάθλημα και κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας την περίοδο 2014–15, γεγονός που της έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2015 και συγκεκριμένα στον 6ο Όμιλο, όπου τερμάτησε στην πρώτη θέση και προβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική. Την περίοδο 2015–16 κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ενώ παράλληλα μετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στο αγωνίστηκε για δύο συνεχόμενες περιόδους. Το καλοκαίρι του 2017, έπειτα από συμφωνία, η θέση της Πύδνας Κίτρους στη Γ' εθνική (όχι το ΑΦΜ) δόθηκε για τη δημιουργία ενός νέου ποδοσφαιρικού σωματείου. Το ίδιο διάστημα, δημιουργήθηκε ένας νέος σύλλογος με την επωνυμία «Πυδναϊκός 2017» με ίδιο σήμα και την αναγραφή του έτους ίδρυσης 2017 σε αυτό.[1]

Επιτυχίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυπελλούχος (1): 2015–16

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]