Πόκεμον: Η Πρώτη Ταινία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Pokemon
Pokemon the first Movie : Mewtwo strikes back
Σκηνοθεσία Κουνιχίκο Γιουγιάμα
Παραγωγή Norman J. Grossfeld
Tomoyuki Igarashi
Takemoto Mori
Choji Yoshikawa
Σενάριο Norman J. Grossfeld
Michael Haigney
Πρωταγωνιστές Ash Ketchum: Βούλα Κώστα
Misty: Μιχαέλα Αντωνίου
Brock: Χάρης Γρηγορόπουλος
Mewtwo: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Πρώτη προβολή Country flag 21 Απριλίου 2000
Διάρκεια 75'
Προέλευση Ιαπωνία
Γλώσσα Ιαπωνικά
δεδομέναπ  σ  ε )

Pokemon The First Movie είναι ο αγγλικός τίτλος της πρώτης ταινίας Πόκεμον που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου του 2000.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μίουτου είναι ένα πόκεμον που διαφέρει από τα υπόλοιπα. Στην πραγματικότητα είναι ο κλώνος του Μιού, όμως με την ίδια πανίσχυρη και ακατανίκητη δύναμη. Αρχικά οι άνθρωποι τον χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο για το δικό τους συμφέρον λόγω της δύναμης του αλλά εκείνος επαναστατεί και καταστρέφει το εργαστήριο οπού βρισκόταν. Στην συνέχεια τον εντοπίζει ο Τζιοβάννι αρχηγός της Ομάδας Πύραυλος και του προτείνει να γίνει ο αφέντης του. Έτσι ο Τζιοβάννι βάζει τον Μίουτου να αναπτύξει τις ικανότητες του. Ο Μίουτου όμως δεν δέχεται να υπακούει τους ανθρώπους και αποφασίζει να δημιουργήσει τα δικά του πόκεμον-κλώνους για να εντοπίσει καλούς εκπαιδευτές πόκεμον ωστέ κλωνοποιώντας τα ισχυρά πόκεμον τους να δημιουργήσει μια πανίσχυρη στρατιά πόκεμον-κλώνων. Ανάμεσα στους εκπαιδευτές πόκεμον που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής του είναι και ο Ας που συνεχίζει το ταξίδι του μαζί με τον Μπροκ και την Μίστυ. Ο Ας θα λάβει μια πρόσκληση που τον καλεί να πάει στο μέρος όπου βρίσκεται ο Μίουτου μαζί με άλλους εκπαιδευτές πόκεμον. Όταν οι τρεις τους θα βρεθούν σε ένα κέντρο υγείας πόκεμον με σκοπό να φτάσουν στον προορισμό τους μια δυνατή μπόρα θα ξεσπάσει που θα προσπαθήσει να τους εμποδίσει. Όμως ο Ας μαζί με άλλους εκπαιδευτές αψηφάει την μπόρα και καταφέρνει να φτάσει στο μέρος όπου βρίσκεται ο Μίουτου.

Όταν φτάνουν στο μέρος ανακαλύπτουν τον Μίουτου, που τους αποκαλύπτει πως η μπόρα ήταν μια δοκιμασία για να δει αν αξίζουν. Στην συνέχεια, ο Μίουτου κατηγορεί τους ανθρώπους ότι εκμεταλλεύονται τα πόκεμον και τα χρησιμοποιούν μονάχα για μονομαχίες. Ο Ας μαζί με τους άλλους εκπαιδευτές του λένε πως έχει μεγάλο άδικο και στέλνουν τα Πόκεμον τους να τον πολεμήσουνε όμως δεν καταφέρνουν τίποτα. Ο Μίουτου είναι πεπεισμένος για την υποκρισία των ανθρώπων και στέλνει τις μαύρες πόκεμπολ για να πιάσει τα πόκεμον αλλά μονάχα ένα πόκεμον δεν πιάνεται, ο Πίκατσου που αντιστέκεται μεταμανίας. Αφού τα Πόκεμον πιάνονται πηγαίνουν αμέσως για κλωνοποίηση και δημιουργούνται οι κλώνοι τους. Οι κλώνοι έρχονται και ο Μίουτου τα βάζει να παλέψουν με τα κανονικά Πόκεμον. Ο Ας, όπως και οι άλλοι, δεν αντέχουν να βλέπουν τα πόκεμον να παλεύουν μεταξύ τους. Στην συνέχεια, κάνει την εμφάνιση του ο Μιού και ο Μίουτου του προτείνει να παλέψουν. Ακολουθεί μια μάχη μεταξύ τους και ο Ας προσπαθεί να τους εμποδίσει όμως τον χτυπάει μια επίθεση και μένει αναίσθητος. Ο Πίκατσου αρχίζει να πιστεύει πως πέθανε και ξεσπάει σε κλάματα μαζί με τα υπόλοιπα Πόκεμον. Από ότι φαίνεται όμως τα δάκρυα τους τον κάνουν καλά και ο Ας αγκαλιάζει τον Πίκατσου. Ο Μίουτου μένει έκπληκτος και καταλαβαίνει την πραγματική σχέση των εκπαιδευτών Πόκεμον. Αφήνει ελεύθερους τους εκπαιδευτές και μαζί με τους κλώνους του φεύγει για πάντα. Το τέλος της ταινίας βρίσκει τον Ας, την Μίστυ και τον Μπροκ να ετοιμάζονται να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]