Πτήση Άλφα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η Alpha Flight είναι ομάδα φανταστικών ηρώων που πρωταγωνιστεί σε κόμικ της εταιρίας Μάρβελ. Δημιούργημα του καναδού σκιτσογράφου Τζον Μπερν, η Πτήση Άλφα αποτελεί το πρώτο κόμικ της εταιρίας που διαδραματίζεται στον Καναδά.

Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο του Μπερν, η ομάδα εργαζόταν υπό την εποπτεία του Τμήματος Η, μίας φανταστικής επιτροπής του καναδικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπεύθυνης για ανθρώπους με υπερφυσικές δυνάμεις. Παρότι στις πρώτες εμφανίσεις της αποτελούσε απλώς κομμάτι των ιστοριών των X-Men και συνδεόταν σεναριακά με τον Γούλβεριν (Wolverine) που επίσης αντλεί την καταγωγή του από τον Καναδά, το 1983 η Πτήση Άλφα απέκτησε δικό της κόμικ, η έκδοση του οποίου συνεχίστηκε ως το 1994. Έκτοτε η Μάρβελ έχει κάνει τρεις απόπειρες αναβίωσης της σειράς, αλλά το αποτέλεσμα αποδείχθηκε βραχύβιο.

Πολλές από τις ιστορίες της Πτήσης Άλφα φέρουν στοιχεία της παράδοσης των γηγενών καναδικών φυλών. Για παράδειγμα στο πρώτο τεύχος, η ομάδα μάχεται ένα δαιμονικό πνεύμα της γής που ονομάζεται Τούντρα (Tundra). Ένα από τα μέλη της όμαδας, το Χιονοπούλι (Snowbird) είναι κόρη μίας θηλυκής θεότητας και ενός θνητού, ενώ έχει την ικανότητα να λαμβάνει τη μορφή διαφόρων ζώων που απαντώνται στον Καναδά (λευκή κουκουβάγια, λευκή αρκούδα κ.λπ.).

Σημαντικότερες Ιστορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Uncanny X-men #120-121: Η Πτήση Άλφα στήνει ενέδρα στους X-men επιδιώκοντας να ανακτήσει τον αποσχισθέντα Wolverine για λογαριασμό της καναδικής κυβέρνησης.

Alpha Flight #12: Ο αρχηγός και ιδρυτής της ομάδας Φρουρός (Guardian) φαίνεται να σκοτώνεται στη διάρκεια μίας μάχης με την Πτήση Ωμέγα.

Alpha Flight Vol.3 #1-6: Ο Σάσκουατς (Sasquatch) συγκροτεί μία νέα ομάδα ηρώων.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]