Πρότυπο:MirrorH

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Documentation icon Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [ανανέωση]

Ένα βοήθημα κώδικα CSS για τον οριζόντιο καθρεπτισμό χαρακτήρων με εισαγωγή ιδιοτήτων μορφοποίησης. Χρησιμοποιήστε το εντός της ιδιότητας style="" της HTML, όπως και τις άλλες ιδιότητες CSS.

  • Η παράμετρος display= επιτρέπει την αλλαγή της ιδιότητας CSS display, που εξ ορισμού είναι display: inline-block;

Όταν οι συντάκτες χρησιμοποιούν αυτό το πρότυπο για να δημιουργήσουν καθρεπτισμούς, πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά την προσβασιμότητα (διεθνή γλώσσα: accessibility).

Σημείωση: Αυτό το πρότυπο δεν υποστηρίζει IE8 ή παλαιότερα προγράμματα περιήγησης. Ο IE8 απαιτεί επίπονο υπολογισμό για τις μήτρες. Μπορεί κάποιος κάνει την εφαρμογή σε αυτό το πρότυπο, αν ξέρει πώς να μεταφράσει τον τύπο σε Lua.

Παραδείγματα[επεξεργασία κώδικα]

Ο καθρεπτισμός γίνεται επί του άξονος στο κέντρο του κάθε αντικειμένου και έχει επίδραση στις διαστάσεις του ώστε να διατηρήσει τις αρχικές τιμές των διαστάσεων του αντικειμένου που είχε πριν καθρεπτιστεί, έτσι ώστε να μπορεί να το προσαρμόσει στη θέση του και να αποφύγει την όποια ανεπιθύμητη επικάλυψη. Χρησιμοποιήστε την παράμετρο display= για περαιτέρω έλεγχο της τοποθέτησής του.

Syntax Result

*Μερικοί καθρεπτισμένοι χαρακτήρες:<br /><span style="{{MirrorH}}">Α</span> <span style="{{MirrorH}}">Β</span> <span style="{{MirrorH}}">Γ</span> <span style="{{MirrorH}}">Δ</span>

  • Μερικοί καθρεπτισμένοι χαρακτήρες:
    Α Β Γ Δ

*Μερικοί καθρεπτισμένοι αριθμοί:<br /><span style="{{MirrorH}}">0</span> <span style="{{MirrorH}}">1</span> <span style="{{MirrorH}}">2</span> <span style="{{MirrorH}}">3</span> <span style="{{MirrorH}}">4</span> <span style="{{MirrorH}}">5</span> <span style="{{MirrorH}}">6</span> <span style="{{MirrorH}}">7</span> <span style="{{MirrorH}}">8</span> <span style="{{MirrorH}}">9</span>

  • Μερικοί καθρεπτισμένοι αριθμοί:
    0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

*Καθρεπτισμός κειμένου:<br /><span style="{{MirrorH}}">Το κείμενο αυτό<br />καθρεπτίζεται<br />οριζοντίως.</span><br /> <br />Ενώ αυτό όχι.

  • Καθρεπτισμός κειμένου:
    Το κείμενο αυτό
    καθρεπτίζεται
    οριζοντίως.

     
    Ενώ αυτό όχι.

Μια εικόνα που γράφει placeholder:

<div style="position:relative; right:320px; {{MirrorH|display=block}}">[[file:placeholder.png|200px]]</div>

Έχει καθρεπτιστεί οριζοντίως.

Μια εικόνα που γράφει placeholder:

Έχει καθρεπτιστεί οριζοντίως.

Δείτε επίσης[επεξεργασία κώδικα]

{{Transform-rotate}}