Πρότυπο:Μη ελεύθερο αρχείο - εύλογη χρήση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πνευματικά δικαιώματα Αυτό το αρχείο υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Ο χρήστης που το επιφόρτωσε και πρώτος το χρησιμοποίησε σε λήμμα, όπως και τα υπόλοιπα άτομα που το εισήγαγαν σε λήμμα τα βεβαιώνουν ότι έχει τα προσόντα ώστε να θεωρείται υλικό που καλύπτεται από την πρόβλεψη «εύλογης χρήσης» (fair use) του νόμου των Η.Π.Α. όπου βρίσκονται οι διακομιστές της Βικιπαίδειας, καθώς και από το άρθρο 19 του N. 2121/93 για την συγκεκριμένη χρήση που έχει στα λήμματα αυτά.
Δεν υπάρχει αιτιολογικό για την χρήση του αρχείου! Παρακαλούμε συμπληρώστε το αιτιολογικό με αυτό τον τρόπο: {{εύλογη χρήση|αιτιολόγηση= ο λόγος... }}.
Χρήση διαφορετική από αυτή που μπορεί να θεωρηθεί «εύλογη», αντίθετη προς τα χρηστά ήθη και δεν δικαιολογείται από τον επιδιωκόμενο σκοπό, πιθανότατα είναι παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Προς τον χρήστη που επιφόρτωσε το αρχείο: Παρακαλούμε γράψτε στην περιγραφή τους λόγους για τους οποίους επικαλείστε «εύλογη χρήση» και για ποιο λήμμα. Είναι επίσης απαραίτητο να αναφέρεται ο δημιουργός του αρχείου ή η πηγή του. Άλλοι χρήστες μπορούν να ελέγξουν αν δικαιολογείται η χρήση του αρχείου σε συγκεκριμένο λήμμα και, αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, να την προτείνουν για διαγραφή. Δείτε τα κριτήρια εύλογης χρήσης. Aπλή εικονογράφηση λήμματος και πορτρέτο προσώπου σε λήμμα για το εικονιζόμενο πρόσωπο δεν αποτελούν "εύλογη χρήση".Εύλογη χρήσηΕύλογη χρήση υλικού που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, στο πλαίσιο συγκεκριμένου λήμματος και για συγκεκριμένο λόγο//el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF:%CE%9C%CE%B7_%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF_-_%CE%B5%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7_%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Για χρήση σε εικόνες ή άλλα πολυμέσα για τα οποία δεν υπάρχει κατάλληλη πρότυπη σήμανση για εύλογη χρήση (δηλαδή δεν περιλαμβάνεται σε κάποια από τις τυπικές κατηγορίες) που αναφέρονται στην Βικιπαίδεια:Πινακίδες πνευματικών δικαιωμάτων#Πινακίδες εύλογης χρήσης, και μόνο όταν καλύπτονται τα κριτήρια εύλογης χρήσης.

Στις τυπικές κατηγορίες (αφίσα ταινίας, εξώφυλλα μουσικών άλμπουμ κλπ.) η δικαιολόγηση για την τυπική χρήση των αντίστοιχων αρχείων στα αντίστοιχα λήμματα (αλλά μόνο για αυτά) υπάρχει εντός του προτύπου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου δεν υπάρχει τυπική αιτιολόγηση, θα πρέπει εκτός από την τοποθέτηση της σήμανσης να αιτιολογείται ρητά ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται εξαίρεση στην χρήση ενός αρχείου που δεν είναι ελεύθερο. Γράψτε τον λόγο για τον οποίο είναι απαραίτητο το αρχείο στο λήμμα πριν ή μετά το πρότυπο, ή εντός του προτύπου με αυτό τον τρόπο:
{{εύλογη χρήση|αιτιολόγηση= ο λόγος... }}.

Για χρήση σε εικόνες ή άλλα πολυμέσα για τα οποία δεν υπάρχει ειδική πρότυπη σήμανση για εύλογη χρήση,

Παράμετροι προτύπου[Διαχείριση TemplateData]

Αυτό το πρότυπο προτιμά μορφοποίηση μπλοκ των παραμέτρων.

ΠαράμετροςΠεριγραφήΤύποςΚατάσταση
αιτιολόγησηαιτιολόγηση 1

ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται εξαίρεση στη χρήση αρχείου που δεν είναι ελεύθερο

Περιεχόμενουποχρεωτικό