Πρότυπο:ΑμμοδοχείοΠροτύπου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλωσήρθατε στο Αμμοδοχείο Προτύπων. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε με νέα ή υπάρχοντα πρότυπα πριν κάνετε σε αυτά οριστικές αλλαγές.

  • Γιατί να χρησιμοποιήσει κάποιος το Αμμοδοχείο Προτύπων και να μην δοκιμάσει τις αλλάγες που θέλει να κάνει πάνω στο ίδιο το πρότυπο που θέλει να επεξεργαστεί;
  • Για να δείτε στη Βικιπαίδεια τις αλλαγές που κάνετε σε ένα πρότυπο δεν αρκεί η προεπισκόπηση, πρέπει πρώτα να το αποθηκεύσετε. Υπάρχουν πρότυπα που βρίσκονται σε περισσότερα από 1.000 λήμματα. Οποιαδήποτε αλλαγή σε ένα τέτοιο πρότυπο θα επιρρεάσει την εμφάνιση όλων αυτών των λημμάτων. Ακόμα και αν επαναφέρετε τις αλλαγές σύντομα πολλοί αναγνώστες θα τις έχουν προσέξει. Αν οι δοκιμές σας είναι αποτυχημένες υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθούν πράξεις βανδαλισμού.

Χρησιμοποιήστε το Αμμοδοχείο Προτύπων ως εξής: Αντιγράψτε εδώ τον κώδικα του προτύπου που θέλετε να επεξεργαστείτε. Κάντε τις αλλαγές που θέλετε και αποθηκεύστε τη σελίδα. Στη συνέχεια αντικαταστήστε σε μία σελίδα όπου κάνετε δοκιμή τον κώδικα {{ΠροτυπόΥπόΔοκιμή}} με {{ΑμμοδοχείοΠροτύπου}}. Κάντε εδώ όσες αλλαγές χρειάζονται μέχρι να σας ικανοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα. Τότε θα μπορείτε άφοβα να κάνετε τις οριστικές αλλαγές στο αρχικό πρότυπο.

Καλές δοκιμές!