Windows Essentials

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Windows Essentials
Γενικά
Ημερ. Δημιουργίας1 Νοέμβριος 2005
Διανομή
Έκδοση16.4.3528.0331 (7 Απριλίου 2014)[1][2]
ΛειτουργικάMicrosoft Windows
Ανάπτυξη
Υπευθ. ανάπτυξηςMicrosoft
ΚατάστασηΑνενεργό (10 Ιανουάριος 2017[3])
Άδεια χρήσηςιδιόκτητη άδεια
Σύνδεσμοι
Επίσημος ιστότοπος
https://support.microsoft.com/en-US/windows/windows-essentials-2707b879-5004-4349-c4a4-e5900945f2a9
Ελληνικός ιστότοπος
https://support.microsoft.com/el-gr/windows/windows-essentials-2707b879-5004-4349-c4a4-e5900945f2a9

Το Windows Essentials (προηγουμένως γνωστό ως Windows Live Essentials και ενσωματωμένο στην εφαρμογή Windows Live Dashboard, Πρόγραμμα εγκατάστασης του Windows Live, Windows Live Essentials) είναι μια υπηρεσία της Microsoft που προσφέρει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, άμεσα μηνύματα, διαμοιρασμό φωτογραφιών, δημοσίευση σε ιστολόγια, ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες του Windows Live σε ένα σημείο.

Οι χρήστες, μέσω αυτής της εφαρμογής, μπορούν να επιλέξουν να εγκαταστήσουν τις ακόλουθες υπηρεσίες του Windows Live:

Το Πρόγραμμα εγκατάστασης του Windows Live και οι υπηρεσίες που εγκαθίστανται μέσω αυτού (εκτός απ’ το Windows Live OneCare Family Safety) υποστηρίζουν εκδόσεις 64-bit των Windows Vista[4].

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 25 Αυγούστου του 2006, η Microsoft ξεκίνησε να αναζητά χρήστες για να συμμετάσχουν στη δοκιμή των υπηρεσιών του Windows Live μέσω του Windows Live Essentials, το οποίο ήταν παρόμοιο με το Google Pack της Google. Η υπηρεσία ενσωματώθηκε στο Windows Live Dashboard, μέσω του οποίο ο χρήστης μπορούσε να δει ποιες υπηρεσίες του Windows Live ήταν εγκατεστημένες στον υπολογιστή του και ποιες ήταν διαθέσιμες για εγκατάσταση. Το Windows Live Dashboard απαιτούσε την είσοδο των χρηστών με το Windows Live ID τους για να ελέγξουν ποιες υπηρεσίες είχαν λάβει. Τότε, υπηρεσίες που βασίζονταν στο διαδίκτυο, όπως το Windows Live Hotmail (και στη συνέχεια Windows Live Mail) ήταν μέρος της λίστας των προγραμμάτων αυτών.

Όμως, λίγο μετά τη δοκιμαστική του κυκλοφορία, το Windows Live Essentials δεν ήταν πια διαθέσιμο και η ιστοσελίδα του τώρα ανακατευθύνει τον χρήστη στα Windows Live Betas (προηγουμένως γνωστά ως Windows Live Ideas). Το Windows Live Dashboard αντικαταστάθηκε στις 30 Μαΐου του 2007 από το Πρόγραμμα εγκατάστασης του Windows Live και οι υπηρεσίες που προσέφερε έγιναν μέρος αυτού.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]