Γυναικείο Πρωτάθλημα WWE

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Πρωτάθλημα Divas WWE)

Ο WWE Γυναικείος Τίτλος ("WWE Women's Championship") ήταν ένας τίτλος επαγγελματικής πάλης της εταιρείας WWE. Η καταγωγή του τίτλου χρονολογείται απο το 18 Σεπτεμβρίου 1956, όταν η Φάμπιουλους Μούλαχ έγινε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών του NWA. Το WWE δεν είχε γυναικείο τίτλο μέχρι το 1984, όταν δημιούργησε το δικό του με τη Φάμπιουλους Μούλαχ ως πρωταθλήτρια. Παρόλα αυτά το WWE ισχυρίζεται πως η ίδρυση του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε το 1956 και ότι δεν υπήρξαν αλλαγές στη κατοχή του τίτλου απο τότε που η Φάμπιουλους Μούλαχ το κατέκτησε το 1956 μέχρι που το έχασε το 1984. Αυτό έκανε το Πρωτάθλημα Γυναικών τον παλαιότερο ενεργό τίτλο επαγγελματικής πάλης στην ιστορία του WWE, μέχρι την απόσυρση του το 2010. Η τελευταία πρωταθλήτρια ήταν η Λέιλα.

Ένα νέο Πρωτάθλημα Γυναικών WWE (πλέον Πρωτάθλημα Γυναικών Raw) ιδρύθηκε το 2016 και παρόλο που οι δύο τίτλοι είχαν την ίδια ονομασία και ο παλαιότερος τίτλος θεωρούταν ο προηγηθείς του, το καινούργιο πρωτάθλημα δεν φέρει την ιστορία του παλιού.

Σημαντικές στιγμές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην επίσημη ιστορία του WWE η πρώτη πρωταθλήτρια ήταν η Φάμπιουλους Μούλαχ, η οποία νίκησε τη Τζούντι Γκρέιμπλ στις 18 Σεπτέμβριου του 1984. Η Μούλαχ είχε τη μεγαλύτερη θητεία ως πρωταθλήτρια, κρατώντας το τίτλο για 10 χρόνια, ενώ το WWE δεν αναγνωρίζει τις αλλαγές τίτλου που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 1956 μέχρι το 1984, με αποτέλεσμα η θητεία της Μούλαχ ως πρωταθλήτρια να καταγράφεται ως 28 χρόνια. Τεχνικά η Φάμπιουλους Μούλαχ έχει τις περισσότερες θητείες (8), όμως λόγω της προαναφερθείσας αναγνώρισης του WWE, τις περισσότερες θητείες έχει η Τρις Στράτους (7), ενώ η Μούλαχ έχει μόλις 4. Τη συντομότερη θητεία έχει η Μίκι Τζέιμς με μια ώρα.

Το πρωτάθλημα γυναικών έχει κατακτήσει και ένας άνδρας, ο Χάρβι Γουίπλμαν. Στις 30 Ιανουαρίου του 2000 ο Γουίπλμαν κέρδισε το τότε πρωτάθλημα γυναικών WWE (τότε WWF) απο τη Κατ, ενώ ήταν μεταμφιεσμένος σε γυναίκα και χρησιμοποίησε το όνομα "Χερβίνα" σε έναν αγώνα απο πραγματοποιήθηκε μέσα σε πισίνα.

Πρωταθλήτριες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]