Πρωτάθλημα Αθήνας πετοσφαίρισης ανδρών 1933

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Πρωτάθλημα Αθήνας βόλεϊ 1932-33, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, διοργανώθηκε από τον Πανιώνιο, με άδεια της Τεχνικής Επιτροπής Αθλοπαιδιών του ΣΕΓΑΣ. Τον τίτλο κατέκτησε ο Πανελλήνιος Γ.Σ..

Διοργάνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δήλωσαν συμμετοχή 20 αθηναϊκοί σύλλογοι. Με βάση την κατάταξη της προηγούμενης σεζόν, οι έξι μετείχαν στην Α΄ κατηγορία και οι υπόλοιποι 14 αποτέλεσαν τη Β΄ κατηγορία. Οι αγώνες γίνονταν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στο "Σινέ Στάδιον" επί της Ηρώδου Αττικού. Η πρώτη σειρά (α΄ γύρος) διεξήχθη από 11/12/1932 ως 1/1/1933 και ο τελικός (β΄) γύρος από 6/1/1933 ως 12/2/1933.

Α΄ κατηγορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετείχαν έξι ομάδες σε ενιαίο όμιλο με βαθμολογία. Ήταν οι: Ν. Βύρωνος, Ν. Ηστ, Πανιώνιος, Πανελλήνιος, Π. Φάληρο, Εθνικός Γ.Σ. Δεν είναι γνωστά τα αποτελέσματα και οι συνθέσεις των ομάδων. Τον τίτλο διεκδίκησαν ο Πανελλήνιος και η Νήαρ Ηστ, που ισοβαθμούσαν πριν από τον τελευταίο μεταξύ τους αγώνα, στον οποίο νικητής και πρωταθλητής Αθήνας αναδείχθηκε ο Πανελλήνιος. Δεν είναι γνωστή η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων τεσσάρων συλλόγων.

Τελική κατάταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Πρωτάθλημα Αθήνας 1932-33
βόλεϊ ανδρών
Τελική φάση
1. Πανελλήνιος Γ.Σ.
2. Νήαρ Ηστ Καισαριανής
. Πανιώνιος
. Εθνικός Γ.Σ.
. Α.Ο. Νέοι Βύρωνος
. Α.Ο. Παλαιό Φάληρο

Β΄ κατηγορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συμμετείχαν 14 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους δύο των 5 και έναν των 4 ομάδων. Έγινε πρωτάθλημα δύο γύρων και οι δύο πρώτες κάθε ομίλου, συνολικά έξι, συγκρότησαν τον όμιλο της τελικής φάσης που ξεκίνησε στις 22/1/1933. Είναι γνωστό ποιες ομάδες προκρίθηκαν στην τελική εξάδα, αλλά όχι τα αποτελέσματα και ο πρωταθλητής.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • εφ. ΕΘΝΟΣ, φύλλα Δεκεμβρίου 1932, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 1933.