Πρίγκηπας Βαλδουίνος του Βελγίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Πρίγκηπας Βαλδουίνος του Βελγίου
Prince Baudouin of Belgium.jpg
Γέννηση
Βρυξέλλες
Θάνατος
Βρυξέλλες
Γονείς Πρίγκηπας Φίλιππος, κόμης της Φλάνδρας και Princess Marie of Hohenzollern-Sigmaringen
Αδέλφια Αλβέρτος Α΄ του Βελγίου, Princess Joséphine Caroline of Belgium, Princess Henriette of Belgium και Princess Joséphine Marie of Belgium
Commons page Πολυμέσα

Ο Πρίγκηπας Βαλδουίνος του Βελγίου (Βρυξέλλες, 3 Ιουνίου 1869 - 23 Ιανουαρίου 1891) ήταν μεγαλύτερο παιδί και γιος του πρίγκηπα Φιλίππου κόμητος της Φλάνδρας και της Μαρίας των Χοεντσόλερν, ανιψιός του Βέλγου βασιλέως Λεοπόλδου Β'.

Ήταν δεύτερος σε διαδοχή στον Βελγικό θρόνο μετά τον πατέρα του, αφού ο θείος του βασιλιάς Λεοπόλδος Β' είχε μόνο δύο κόρες μετά τον πρόωρο θάνατο του γιου του.

Πέθανε επίσης πρόωρα στις Βρυξέλλες στις 23 Ιανουαρίου 1891 σε ηλικία 22 ετών, μια μέρα μετά την επέτειο του θανάτου του ξαδέλφου του, Βαλδουίνου. Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε ότι ακολούθησε την ίδια μορφή αυτοκτονίας με τον πρίγκηπα Ροδόλφο της Αυστρίας που είχε παντρευτεί την ξαδέλφη του, Στεφανία[εκκρεμεί παραπομπή]. Την εποχή του θανάτου του ήταν αρραβωνιασμένος με την ξαδέλφη του Κλημεντίνη. Μετά τον θάνατο του δεύτερος διάδοχος στον Βελγικό θρόνο μετά τον θείο και τον πατέρα του ακολούθησε ο μικρότερος αδελφός του Αλβέρτος.

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Prince Baudouin of Belgium της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).