Πράξη Αντιμετώπισης των Εχθρών της Αμερικής μέσω Κυρώσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο νόμος Countering America's Adversaries Through Sanctions, συντομευμένος CAATSA, είναι ομοσπονδιακός νόμος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο οποίος αποσκοπεί στην αυστηρότερη επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν, της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας, καθώς επίσης και κατά της Γερμανίας. Ο νόμος ψηφίστηκε στις 2 Αυγούστου 2017 από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 25 Αυγούστου 2017.

Στις 29 Ιανουαρίου 2018, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε την Έκθεση CAATSA, μια λίστα με 210 Ρώσους που είναι επιλέξιμοι για μελλοντικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των ανώτερων μελών της ρωσικής κυβέρνησης και των ιδιοκτητών μεγάλων ρωσικών εταιρειών.

Τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2018, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε νέες κυρώσεις βάσει της CAATSA εναντίον συνολικά 29 ρωσικών ανθρώπων και 17 ρωσικών εταιρειών. [1]

Όσον αφορά την CAATSA, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream καθυστέρησε. Το νομοσχέδιο αφορά επίσης την «ιεράρχηση της εξαγωγής αμερικανικών ενεργειακών πόρων για τη δημιουργία αμερικανικών θέσεων εργασίας». .

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]