Πιερ Γκονέλλα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Pier Gonella
Πληροφορίες
Γέννηση26  Μαρτίου 1977
Κιάβαρι
ΠροέλευσηΓένοβα, Ιταλία
Μουσικά είδηΜέταλ
Παρουσία2001 - Σήμερα
Ιστότοπος
http://www.piergonella.com/
https://www.youtube.com/@PierGonellaJam

Ο Πιέρ Γκονέλλα (Pier Gonella, γεννημένος στις 26 Μαρτίου 1977 υπό το πραγματικό όνομα Πιεράντζελο Γκονέλλα, Pierangelo Gonella) είναι Ιταλός μουσικοσυνθέτης, ένας από τους ιδρυτές του χέβι μέταλ συγκροτήματος Mastercastle[1].

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Pier Gonella ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των 15 ετών, ακολουθώντας το πάθος του για μπάντες όπως οι Scorpions και οι Deep Purple[2]. Από το 1993 ως το 1997 σπούδασε jazz κιθάρα σε πολλά ιταλικά σχολεία και κατά την ίδια περίοδο, μη βρίσκοντας κανένα δάσκαλο που να ειδικεύεται στη rock τεχνοτροπία, τη μελέτησε μόνος του. Συγκεκριμένα ξεκίνησε να μελετά τη μουσική κιθαριστικών του ηρώων όπως οι Yngwie Malmsteen, Joe Satriani, Vinnie Moore, Joey Tafolla και πολλοί άλλοι. Μετά μελέτησε θεωρία της μουσικής και τον Ιούνιο του 1998 πήρε πτυχίο Θεωρίας και Σολφέζ από το μουσικό ωδείο «Nicolo' Paganini» στη Γένοβα, όπου την ίδια χρονιά ξαναγράφτηκε και σπούδασε για τέσσερα χρόνια φαγκότο.[3]

Labyrinth[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2003 έως και το 2008 έπαιξε με την power metal μπάντα Labyrinth[4]. Μαζί τους έπαιξε σε πολλά ιταλικά και ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Gods Of Metal, Metalway) και το 2005 περιόδευσε στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Ταϊβάν (6 συναυλίες). Σε αυτή την περιοδεία ηχογράφησε το DVD Live in Tokyo[5], που συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ Freeman το 2006. Τον Μάρτιο του 2007 κυκλοφόρησε με τους Labyrinth το άλμπουμ 6 Days to Nowhere, και την ίδια χρονιά περιόδευσαν στην Ιαπωνία ξανά.

Necrodeath[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2003, ο Claudio, ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Necrodeath, εγκαταλείπει το συγκρότημα μετά από δεκαεννέα χρόνια συνεργασίας και αρχικά αντικαθίσταται από τον Andy. Με την φιλία του με τον Peso, τον ιδρυτή, τον ντράμερ και τον συνθέτη πολλών τραγουδιών του συγκροτήματος, ο Pier θα τον αντικαταστήσει το 2006 ως επισκέπτης σε μια ευρωπαϊκή περιοδεία είκοσι συναυλιών μαζί με το συγκρότημα Marduk της Σουηδίας[6].

Με τους Necrodeath, ο Gonella ηχογραφεί το άλμπουμ Draculea το 2007. Το 2008 εντάσσεται επίσημα στο σχήμα και το 2009 ηχογραφεί το άλμπουμ Phylogenesis, το 2010 το Old Skull και το 2011 το The Age of Fear. Επίσης, ασχολείται κατά μέρος και με την παραγωγή των δύο τελευταίων άλμπουμ. Με τους Necrodeath είναι ενεργός και σε άλλες δύο ευρωπαϊκές περιοδείες το 2009 και το 2010[7].

Το 2011 κυκλοφορεί από τη Scarlet Records το "The Age Of Fear"[8], μια συλλογή από τη μακρά καριέρα των Necrodeath. Επίσης, το 2011 κυκλοφορεί από τη Scarlet Records ένα νέο άλμπουμ των Necrodeath με τίτλο Idiosyncrasy, ένα concept άλμπουμ που αποτελείται από μία μόνο κομ[9]

Το 2011 κυκλοφορεί από τη Scarlet Records το "The Age Of Fear", ένα άλμπουμ συλλογής από την μακρά καριέρα των Necrodeath. Το ίδιο έτος και πάλι μέσω της Scarlet κυκλοφορεί ένα άλλο άλμπουμ των Necrodeath με τίτλο "Idiosyncrasy", ένα άλμπουμ concept που αποτελείται από ένα μόνο κομμάτι διάρκειας σαράντα λεπτών, με μια εικονογράφηση σε στιλ Tarantino.

Στις 13 Μαΐου του 2014, οι Necrodeath κυκλοφορούν το "The 7 Deadly Sins", ένα άλμπουμ concept αφιερωμένο στα επτά θανατηφόρα αμαρτήματα, για την ηχογράφηση και το μίξινγκ του οποίου είναι υπεύθυνος ο Gonella στα MusicArt studios. Το 2015 η μπάντα κυκλοφορεί το EP "Headhunting", το οποίο περιλαμβάνει ως καλεσμένους τους Jeffrey Dunn (Mantas) (συνιδρυτής κιθαρίστας των Venom) και Tony Dolan (Venom Inc, M-Pire of Evil)[10].

Το 2016 η μπάντα ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Πρόκειται για το "Mondoscuro", ένα "split" που είναι σε συνεργασία με τους Cadaveria.

Το 2019, οι Necrodeath αναθέτουν στον Gonella την παραγωγή και την ηχογράφηση του Defragments of Insanity, που είναι μια επανεκτέλεση ενός από τα πιο γνωστά άλμπουμ τους, και στη συνέχεια αναλαμβάνει επίσης την παραγωγή του ΕΡ Neraka. Την ίδια χρονιά, η μπάντα συμμετέχει στο φεστιβάλ Rock the Castle, παίζοντας ως ένα από τα support συγκροτήματα, μαζί με τους Slayer, Phil Anselmo, Overkill και άλλους[11].

Mastercastle[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2008 οι Labyrinth αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος ο Pier ξεκίνησε τη συνεργασία του με την τραγουδίστρια Giorgia Gueglio[12]. Μαζί έγραψαν πολλά τραγούδια και έστειλαν ένα demo στην εταιρία Lion Music, η οποία τους προσέφερε συμβόλαιο. Το ίδιο χρονικό διάστημα ο μπασίστας Steve Vawamas και ο drummer Alessandro Bissa έγιναν μέλη της μπάντας. Επέλεξαν το όνομα Mastercastle και κυκλοφόρησαν το “The Phoenix” τον Απρίλιο του 2009[13]. Το άλμπουμ έγινε αποδεκτό με θερμά σχόλια, ειδικά στην Αμερική και η μπάντα συνέχισε να συνθέτει μουσική. Τον Ιούνιο του 2010 κυκλοφόρησαν το “Last Desire” πάλι υπό την αιγίδα της Lion Music. Ο Pier Gonella εξακολουθεί να παίζει με αυτό το σχήμα.
Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ο Gonella συμμετέχει μαζί με τα άλλα μέλη των Mastercastle και πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες, όπως η Jennifer Batten, στο έργο Embrace The Sun[14], ένα διπλό άλμπουμ που παράγεται από τη δισκογραφική εταιρεία Lion Music, με δωρεάν όλων των εσόδων στον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό, ως βοήθεια για τον σεισμό της 11ης Μαρτίου 2011[15]. Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 17 Ιουνίου 2011. Την ίδια περίοδο, ο Gonella φροντίζει για την παραγωγή του νέου άλμπουμ των Mastercastle, το Dangerous Diamonds, που κυκλοφορεί επίσης από τη Lion Music στις 18 Νοεμβρίου 2011. Το 2012, ο Gonella ξεκινά μια συνεργασία με τον Ιταλοαμερικανό ντράμερ John Macaluso (Yngwie Malmsteen, James LaBrie, Symphony X ...) για μια σειρά από κλινική κιθάρας και ντραμς[12]. Στη συνέχεια, σε μια συνέντευξη, ο Gonella δηλώνει ότι εργάζεται στον τέταρτο δίσκο των Mastercastle και έχει εγγράψει τα ντραμς με τον ίδιο Macaluso[13]. Μερικούς μήνες αργότερα[14], κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ τους, το On Fire, στις 19 Απριλίου, πάλι από τη Lion Music Records[16].
Το 2014 η μπάντα συνάπτει συμφωνία με την Scarlet Records για την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ, με τίτλο Enfer (De La Bibliotèque Nationale), το οποίο κυκλοφορεί στις 14 Οκτωβρίου 2014[17]. Τον Φεβρουάριο του 2017, η μπάντα ανακοινώνει την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ με τίτλο "Wine of Heaven" τον Μάιο του 2017, πάλι με την εταιρεία δίσκων Scarlet Records. Το 2019, δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ "The Phoenix", κυκλοφορεί μια επανέκδοση σε βινύλιο του ίδιου άλμπουμ και ένα νέο single με τίτλο "Still In The Flesh"[18], που περιλαμβάνει μια διασκευή των Pink Floyd και τρεις ζωντανές εκτελέσεις τραγουδιών σε αυτό[19]. Τον Ιούνιο του 2021, η μπάντα κυκλοφορεί το νέο single και βίντεοκλιπ "Who Cares for the moon"[20]] με τον καλεσμένο Fabio Lione (Turilli/Lione Rhapsody, Rhapsody of Fire, Vision Divine, Angra)[21] και ανακοινώνει ότι εργάζεται πάνω σε ένα νέο άλμπουμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2022 με τον τίτλο Lighthouse Pathetic, προηγούμενο από το ομώνυμο βίντεο[22].

Άλλα projects[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2001 ηχογράφησε τις κιθάρες για το άλμπουμ Athlantis και το 2003 ηχογράφησε τις κιθάρες και κομμάτια μπάσο για το άλμπουμ Wild Steel. Και τα δύο κυκλοφόρησαν από την Underground Symphony. Τον Απρίλιο του 2005, κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τους Labyrinth, κυκλοφόρησε το solo άλμπουμ του Odyssea - Tears in Floods. Ο Gonella έπαιξε από το 2002 έως και το 2006 με μια Joe Satriani tribute μπάντα με το όνομα The Extremist. Έπαιξαν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων με τον τίτλο «Guitar day», ανοίγοντας για τον Andy Timmons. Το 2008 ο Gonella επιλέχθηκε από τον κιθαρίστα Timo Tolkki ως δεύτερος κιθαρίστας για δύο συναυλίες κατά τη διάρκεια της Ιταλικής του περιοδείας. Ο Pier Gonella εμφανίζεται συχνά στην Ιταλική rock τηλεόραση Rock TV. Διευθύνει και ασχολείται με τους Necrodeath και τους Mastercastle και παράλληλα διδάσκει κιθάρα σε δύο Ιταλικά σχολεία. Ο Pier Gonella είναι γνωστός και για το κανάλι του στο YouTube με το όνομα "Pier Gonella Jam"[23], το οποίο περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς συλλογές αυθεντικών "jam tracks" και backing tracks στο διαδίκτυο (πάνω από 1600), καθώς και τη δική του αυθεντική μουσική, βίντεοκλιπ, αυτοσχεδιασμούς, tour vlogs και σημαντικά μουσικά σχήματα όπως τα Mastercastle και Necrodeath.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Mastercastle[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Labyrinth[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Necrodeath[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Draculea (2007)
  • Phylogenesis (2009)
  • Old Skull (2010)
  • Idiosyncrasy (2011)
  • Hellive (2012)
  • The 7 deadly sins (2014)
  • Headhunting (2015)
  • The age of Dead christ (2018)
  • Defragments of Insanity (2019)
  • Neraka (2020)

Άλλα συγκροτήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Athlantis - Athlantis (2001)
  • Wild Steel - Wild Steel (2003)
  • Odyssea - Tears in floods (2005)
  • Athlantis - M.W.N.D. (2012)
  • MusicArt Project - The Black Side of the Moon (2012)
  • Verde Lauro: Sono animali al mondo (2015)
  • Odyssea: Storm[24] (2016)
  • MusicArt Project: Colors & Dreams (2016)
  • Athlantis: Chapter 4 (2017)
  • Verde Lauro: 6 Aprile (2017)
  • Athlantis: 02022020 (2020)
  • Pier Gonella: Strategy (2020)
  • Vanexa: The Last in Black (2021)
  • Pier Gonella: 667 (2022)

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]