Σ.Φ.Κ. Πιερικός Αρχέλαος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Πιερικός Αρχέλαος)
Αυτό το λήμμα αφορά ένα σύλλογο καλαθοσφαίρισης. Για άλλες χρήσεις του όρου, δείτε: Αρχέλαος.
Σ.Φ.Κ. Πιερικός Αρχέλαος
ΌνομαΣύνδεσμος Φιλάθλων Κατερίνης Πιερικός Αρχέλαος [1]
Ίδρυση2008
ΈδραΚατερίνη, Πιερία, Ελλάδα
ΧρώματαΜαύρο & Λευκό          
ΠρόεδροςΑποστόλης Πόδας
Τμήματα του Πιερικού-Αρχελάου
Μπάσκετ (Ανδρών) Μπάσκετ (Γυναικών)

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Κατερίνης Πιερικός Αρχέλαος είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην πόλη της Κατερίνης, στην Πιερία, όπου και βρίσκεται η έδρα του, το Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 2008 και αγωνίζεται με χρώματα το μαύρο και το λευκό. Δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης διαθέτοντας τμήματα για αθλήτριες και αθλητές όλων των ηλικιακών ομάδων.

Ίδρυση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πιερικός Αρχέλαος ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2008 μετά από συνένωση δύο δυναμικών ομάδων του Νομού Πιερίας, τον Σ.Φ.Κ. Πιερικό και Γ.Α.Σ. Αρχέλαο, με νέο καταστατικό, πλήρως ανεξαρτητοποιημένο από τα δύο ιδρυτικά σωματεία. Ο Γ.Α.Σ. Αρχέλαος μόλις είχε καταταχτεί δεύτερος στο βαθμολογικό πίνακα του ομίλου του στη Γ' Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2007-08,[2] ενώ ο Πιερικός Σ.Φ.Κ. μόλις είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. κερδίζοντας την άνοδο στο επίπεδο των πανελλήνιων πρωταθλημάτων.[3] Οι δύο σύλλογοι συγχώνευσαν τα τμήματα καλαθοσφαίρισής τους προκειμένου να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στις εθνικές κατηγορίες της ανδρικής καλαθοσφαίρισης. Η συμφωνία, ωστόσο, επεκτεινόταν και στα γυναικεία τμήματα, που τότε αμφότερα αγωνίζονταν στο Πρωτάθλημα Γυναικών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Άδεια Διεξαγωγής Αθλητικής Συνάντησης μεταξύ των Ομάδων ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – Μέγας Αλέξανδρος Κολίνδρου», diavgeia.gov.gr.
  2. «Βαθμολογία Γ' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (1ος Όμιλος Βορρά) 2007-2008», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
  3. «Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
  4. «Βαθμολογία Α' Κατηγορίας Γυναικών 2007-2008», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας.