Παραβολή πλοίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ακκοστάρισμα πλοηγίδας κατά την αποεπιβίβαση Πλοηγού στον προλιμένα του Πειραιά

Παραβολή πλοίου λέγεται η «όρμιση πλοίου κατά πλευράν» και οι προς τούτο αναγκαίοι χειρισμοί, το κοινώς λεγόμενο πλεύρισμα.

Στους εμπορικούς λιμένες τα πλοία παραβάλουν στα κρηπιδώματα πλαγιοδετούμενα στις δέστρες των κρηπιδωμάτων, ενώ τοποθετούνται ενδιάμεσα παραβλήματα (κοινώς: μπαλόνια), για την προστασία από βλάβες ένεκα κρούσεων ή τριβών. Σε λιμένες που παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της παλίρροιας απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για ανάλογους χειρισμούς των σχοινιών και συρματοσχοίνων.

Τα της παραβολής των πλοίων στους ελληνικούς λιμένες ρυθμίσθηκαν με ειδικό νόμο στον οποίο και έγινε πρόβλεψη αποζημίωσης των λεμβούχων εκ της διακοπής του επαγγέλματός των.

Για την παραβολή πλοίου στους λιμένες καταβάλεται λιμενικό τέλος που προσδιορίζεται ανάλογα είτε εκ του μήκους είτε εκ της χωρητικότητας του πλοίου επί των ημερών παραβολής.

Επίσης προς εξοικονόμιση χώρου συχνά παρατηρείται παραβολή πλοίων ή σκαφών μεταξύ τους, συνήθως ίδιου τύπου ή μεγέθους π.χ. πολεμικά, αλιευτικά, ιστιοπλοϊκά κλπ.

Τέλος «ακκοστάρισμα» στη κοινή ναυτική διάλεκτο ονομάζεται το πλεύρισμα λέμβων «εν κινήσει» σε πλοία επίσης «εν κινήσει» η οποία και απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα και οξυδέρκεια εκ μέρους των λεμβούχων. Άφθαστοι σε τέτοια επιδεξιότητα θεωρούνται όλοι οι κυβερνήτες των πλοηγίδων είτε κατά τη συνάντηση καταπλέοντος πλοίου είτε κατά την αυτήν του αποπλέοντος πλοίου (κατά την από-επιβίβαση του Πλοηγού αντίστοιχα) και που γίνεται σε αρκετά ίσως μίλια από λιμένες, διαύλους, διώρυγες κλπ. και με κατάσταση θαλάσσης όχι πάντα και τόσο ιδανική.

Πολυμέσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]