Παντελής Γιαλελής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Παντελής Γιαλελής
Προσωπικές πληροφορίες
Πλήρες όνομαΛάκης Γιαλελής
Ημερ. γέννησης17 Μαρτίου 1954
Τόπος γέννησηςΠειραιάς, Ελλάδα
ΘέσηΕπιθετικός
Επαγγελματική καριέρα*
ΠερίοδοςΟμάδαΣυμμ.(Γκ.)
0000-1973Περαμαϊκός
1973-1985Προοδευτική345
1985-1987Περαμαϊκός
* Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες ομάδες υπολογίζονται μόνο για τα εγχώρια πρωταθλήματα.
† Συμμετοχές (Γκολ).

Ο Παντελής Γιαλελής γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1954 στον Πειραιά και είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν ως επιθετικός. Αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Β' Εθνικής, Γ' Εθνικής και Δ' Εθνικής κατηγορίας τη δεκαετία του '70 και του '80.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λάκης Γιαλελής μεγαλωμένος στο Πέραμα του Πειραιά ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα τέλη της δεκαετίας του '60 από τον Περαμαϊκό, αγωνιζόμενος στο Πειραϊκό πρωτάθλημα. Το 1973 πήρε μεταγραφή στην γειτονική Προοδευτική της Β' Εθνικής, με τη φανέλα της οποίας διακρίθηκε αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής για 12 χρόνια, καταγράφοντας συνολικά 345 συμμετοχές που αποτελεί ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου. Συμπαίκτες κατά τη θητεία του στην Προοδευτική είχε μεταξύ άλλων τους παλαιότερους Σταύρο Νικολακάκο, Παναγιώτη Σκούφο, Τάκη Σπετσέρη, Διονύση Σπετσαρία, Νίκο Σταθόπουλο, Πέτρο Καραβίτη, Μίλτο Βρεκούση και τους Χρήστο Ξανθόπουλο, Άγη Πανόπουλο, Νίκο Πρινέα, Γιάννη Μανδρέκα, Στέλιο Βογιατζή, Μπάμπη Μαστρογιάννη κ.α.

Το 1985 επέστρεψε στον Περαμαϊκό,[1] με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε αρχικά στην Δ' Εθνική τη σεζόν 1985-86 κατακτώντας το πρωτάθλημα και την άνοδο και κατόπιν στην Γ' Εθνική τη σεζόν 1986-87, όποτε και το 1987 τερμάτισε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε ως βετεράνος με τον Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής και το Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Περάματος. Το 2009 ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής τίμησε την προσφορά του Λάκη Γιαλελή στον σύλλογο.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]