Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
UNIPI (logo).png
Ίδρυση 1938
Πρύτανης Άγγελος Κότιος
Αντιπρυτάνεις

Παντελής Παντελίδης

Γρηγόριος Χονδροκούκης
Φοιτητές 12000
Τοποθεσία Πειραιάς, Ελλάδα
Ιστοσελίδα unipi.gr

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Π.Π.) είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα (ΑΕΙ) που εδρεύει στον δήμο του Πειραιά στη διασταύρωση των οδών Καραολή & Δημητρίου και Δεληγιώργη.

Ξεκίνησε την λειτουργία του ως Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών το 1938 από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Βιοτεχνών, ενώ το 1945 μετονομάσθηκε σε Ανωτέρα Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών και το 1958 μετονομάσθηκε σε Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (Α.Β.Σ.Π.) με τετραετή φοίτηση και πτυχίο ισότιμο των άλλων ΑΕΙ. Από το ακαδημαϊκό έτος 1971-1972 οι σπουδές διαχωρίστηκαν από το δεύτερο έτος σε Οικονομικών Επιστημών και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ενώ το ακαδημαϊκό έτος 1977-1978 λειτούργησε το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Τον Ιούνιο του 1989 μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΠΑΠΕΙ) [1] μαζί με την προσθήκη τριών ακόμη τμημάτων.

Σήμερα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει εννιά προπτυχιακά τμήματα σπουδών: Οικονομικής Επιστήμης, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, Ναυτιλιακών Σπουδών, Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Ψηφιακών Συστημάτων , Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και "Τουριστικών Σπουδών" (θα προσφερθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018). Επίσης παρέχει πληθώρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων εξειδίκευσης. Θεωρείται ως ένα από τα περισσότερο σύγχρονα και αξιόπιστα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας με αναγνωρισμένους καθηγητές.[εκκρεμεί παραπομπή]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα