Πανακρωτηριακός Α.Ο.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Πανακρωτηριακός Α.Ο. είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στο Ακρωτήρι Κρήτης, νομός Χανίων, Κρήτη. Ιδρύθηκε το 1991. Έδρα του αποτελεί το δημοτικό γήπεδο Καθιανών που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό. Χρώματά του είναι το μαύρο και το κόκκινο. Αγωνίζεται στην Α τοπική κατηγορία ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα με αντίστοιχες ανόδους σε εθνικές κατηγορίες, το 2010 και το 2019. Μεγαλύτερη διάκριση η συμμετοχή στην Γ' Εθνική (10ος όμιλος) το 2020, που τερμάτισε στην 4η θέση.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Α.Ο. Πανακρωτηριακός ιδρύθηκε το 1981, ως "Αθλητικός Όμιλος Ακρωτηρίου Καμίνια". Το σωματείο που έδρευε στο Καμπάνι Ακρωτηρίου συμμετείχε από το 1981 μέχρι το 1993 σε διοργανώσεις της ΕΣΠ Χανίων και πιο συγκεκριμένα στην Β' ερασιτεχνική κατηγορία. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του σωματείου ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου Ερασιτεχνών, την σεζόν 2004-2005, στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς. Την σεζόν 2009-2010, ο Πανακρωτηριακός κατέκτησε την πρώτη θέση στο ΕΣΠ Χανίων και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του άδεια συμμετοχής στην Δ' εθνική. Την σεζόν 2019-20, η κριτική ομάδα έλαβε συμμετοχή στο πρωτάθλημα Γ' εθνικής και πήρε την τέταρτη θέση στον όμιλό του πηγαίνοντας στα πλέι οφ.

Διοίκηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι και το 2020, ο Μανώλης Σβουράκης είχε αναλάβει την προεδρία της ομάδας για περίπου 8 χρόνια. Εώς τότε, πήγε τον σύλλογο στην Γ' εθνική και πήγε σε έναν τελικό Σούπερ Καπ ΕΣΠ Χανίων και μία στον τελικό του κυπέλλου του ίδιου θεσμού,