Παλιά πόλη Ρεθύμνου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου αποτελεί μία διατηρητέα αναγεννησιακή[1] πόλη. Εκτείνεται στο βόρειο-βόρειο δυτικό τμήμα της πόλης του Ρεθύμνου και διαθέτει στοιχεία τόσο από την Ενετοκρατία όσο και από την Τουρκοκρατία.

Στην πόλη υπάρχει μία αγορά στην οδό Αρκαδίου και άλλη μια στην οδό Αντιστάσεως. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες εκκλησίες όπως η Μητρόπολη, η Μικρή Παναγία, ο Άγιος-Γεώργιος και ο Άγιος-Νεκτάριος. Πάνω από την παλιά πόλη υψώνεται το φρούριο της Φορτέτζας. Στα στενά της περιοχής στεγάζονται και ταβέρνες με παραδοσιακή μουσική.

Παραπομπές, Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. βλέπε σχετικό κείμενο ομιλίας Δημάρχου Ρεθύμνου όπου αναφέρεται ότι: "Με την επίμονη λοιπόν παρέμβαση του κ. Τζεδάκι, δημοσιεύτηκε τελικά στις 3 Οκτωβρίου 1967, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Βασιλείου της Ελλάδος (τεύχος 20, φύλλο 606) η απόφαση του τότε Υπουργού Προεδρίας με την οποία χαρακτηρίζονταν ως «ιστορικά διατηρητέα μνημεία και τόποι παρουσιάζοντες ιδιαίτερο φυσικό κάλλος ή ενδιαφέροντες από απόψεως αρχιτεκτονικής και ιστορικής κατά Περιφέρειαν τους ακολούθους: …….Ν. Ρεθύμνης, το τμήμα Παλαιάς Πόλεως το οριζόμενον υπό της περιφερειακής οδούς Φορτέτζας, των οδών Ι. Δημακοπούλου, 4ων Μαρτύρων, Κ. Γερακάρι, Εθν. Μακαρίου και Προκυμαίας Ελ. Βενιζέλου."

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]