Παγκόσμιο Κέντρο Μπαχάι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Συντεταγμένες: 32°48′52″N 34°59′13″E / 32.81444°N 34.98694°E / 32.81444; 34.98694

Bahai Terraces.jpg

Παγκόσμιο Κέντρο Μπαχάι είναι το όνομα που δόθηκε στο πνευματικό και διοικητικό κέντρο της πίστης Μπαχάι. Αποτελείται από το Παρεκκλήσι του Μπαχάολλα κοντά στην Acre, Ισραήλ, το Παρεκκλήσι του Μπαμπ και τους κήπους του για την Όρος Καρμέλ στη Χάιφα, το Ισραήλ, και διάφορα άλλα κτήρια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων Arc.

Ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς διακυβέρνησης και του συντονισμού της Μπαχάι Πίστης γίνεται στο Παγκόσμιο Μπαχάι Κέντρο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι αποφάσεις που επηρεάζουν τη θρησκεία σε παγκόσμιο επίπεδο, και η μελέτη και μετάφραση της Μπαχάι ιερά κείμενα. Ο Παγκόσμιος Οίκος Δικαιοσύνης, που εκπροσωπεί το ανώτατο διοικητικό σώμα της Μπαχάι Πίστης, κατοικεί στη Χάιφα. Το Παγκόσμιο Μπαχάι Κέντρο είναι και ο σημερινός προορισμός για προσκύνημα Μπαχάι.

Το Παγκόσμιο Μπαχάι Κέντρο έχει ιστορικές ρίζες της στην περιοχή που ήταν κάποτε Οθωμανική Συρία. Αυτό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1850 και 1860, όταν ο Σάχη του Ιράν και ο Σουλτάνος ​​της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αμπντόλ-Αζίζι, ξόρησαν εδιαδοχικά τον Μπαχάολλα από το Ιράν προς το φρούριο της Άκρας για φυλάκιση ζωής.

Πολλές από τις θέσεις στο Παγκόσμιο Μπαχάι Κέντρο, συμπεριλαμβανομένων των βεραντών και του Παρεκκλησίου του Μπαμπ που αποτελούν τη βόρεια πλαγιά του όρους Καρμέλ έχουν εγγραφεί στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς τον Ιούλιο του 2008.


Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα