Πέρσιβαλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πέρσιβαλ
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΙππότης
Οικογένεια
ΣύζυγοςCondwiramurs
ΤέκναΛόενγκριν[1]
ΓονείςΠέλλινορ
ΑδέλφιαΆγκλοβαλ
Λάμορακ
Commons page Σχετικά πολυμέσα
Ο Γκάλαχαντ, ο Μπορς κι ο Πέρσιβαλ βρίσκουν το Άγιο Δισκοπότηρο

Ο Πέρσιβαλ ή Πέρσεβαλ είναι ένας από τους θρυλικούς Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης του βασιλιά Αρθούρου. Είναι γνωστός για τη συμμετοχή στην αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου.

Στις περισσότερες ιστορίες, πατέρας του είναι ο βασιλιάς Πέλλινορ, ενώ αδέρφια του οι ιππότες Σερ Τορ, Σερ Άγκλοβεϊλ, Σερ Λάμορακ και Σερ Ντόρναρ.

Μετά το θάνατο του πατέρα του, μεγαλώνει με τη μητέρα του στα δάση της Ουαλίας μέχρι να γίνει 15 ετών. Όταν συναντάει σε εκείνα τα μέρη τυχαία μια ομάδα ιπποτών, εντυπωσιάζεται από την ηρωική τους όψη και τα κατορθώματά τους και επιθυμεί να γίνει κι ο ίδιος ιππότης. Καταφθάνει στην αυλή του βασιλιά Αρθούρου, όπου αποδεικνύει την αξιοσύνη του σαν πολεμιστής κι έτσι γίνεται ένας από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης.

Ο Πέρσιβαλ είναι ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες στην αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου. Μαζί με τον Σερ Μπορς, συνόδευσε τον Γκάλαχαντ στην αναζήτησή του, μέχρι και την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Chrétien de Troyes, (1996) Perceval, the Story of the Grail, D.S. Brewer. ISBN 0-85991-224-8
  • Chrétien de Troyes, D.D.R. Owen (translator) (1988) Arthurian Romances, Tuttle Publishing, reprinted by Everyman. ISBN 0-460-87389-X

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 26  Σεπτεμβρίου 2016.