Πάνθηρες Πατρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Πάνθηρες Πάτρας)
Α.Σ.Γ.Ε. Πάνθηρες Πατρών
}}
Λογότυπο
Πληροφορίες
Ίδρυση1998
ΤοποθεσίαΠάτρα, Ελλάδα
ΧρώματαΛευκό, Μπλε
         
Εμφανίσεις

Εντός

Εκτός

Ο Α.Σ.Γ.Ε. Πάνθηρες Πατρών είναι αθλητικό σωματείο με έδρα την Πάτρα. Ιδρύθηκε το 2008 με χρώματα το μπλε και το μωβ. Σαν ουδέτερα χρώματα χρησιμοποιεί το γκρί το λευκό και το μαύρο.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την ίδρυση του συλλόγου (το 2008) το πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε ήταν η ανδρική ομάδα μπέιζμπολ. Το τμήμα αυτό συστάθηκε κυρίως από αθλητές από τις διαλυμένες ομάδες μπέιζμπολ και σόφτμπολ της Πάτρας (Α.Ο. Σείριος, Α.Ο. Πέλοπας, Α.Σ. Θησέας και Α.Σ. Γαλήνη) εξ' αιτίας του οικονομικού μποϋκοτάζ που υπέστησαν 32 ομοσπονδίες στην χώρα μας. Συμμετείχε την επόμενη χρονιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπέιζμπολ Α΄εθνικής, τη σαιζόν 2009-2010, και κατάφερε στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο. Εκεί ισοβάθμησε με τον πρώτο Σπάρτακο Γλυφάδας, αλλά λόγω ήττας στον μεταξύ τους αγώνα κατετάγη δεύτερος.

Τη σαιζόν 2010-2011 συμμετέχει στο 10ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπέιζμπολ Α΄ Εθνικής και κατακτά την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Είναι η πρώτη φορά που ανδρική ομάδα της Πάτρας κατακτά πρωτάθλημα επίσημης Ελληνικής ομοσπονδίας από το 1950.

Συνέστησε τμήμα μικρών μπέιζμπολ το 2010 - τους Άρχοντες - με τους οποίους πήρε την πρώτη θέση την ίδια χρονιά στους Πανελλήνιους τελικούς του Little League Baseball στην Ελλάδα, την Λίγκα των Μικρών. Το 2010 ξεκίνησε και τμήμα σόφτμπολ γυναικών και υπολογίζει να συμμετάσχει σύντομα στο πρώτο του πανελλήνιο πρωτάθλημα.

  • Αναλυτικά η πορεία του:

ΑΝΔΡΕΣ - Μπέιζμπολ

Αγων. περίοδος Θέση
2009
2010
2011

ΓΥΝΑΙΚΕΣ - Σόφτμπολ

Αγων. περίοδος Θέση
2012 (υπό διεξαγωγή)

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2010

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]