Ο Αυτοκράτορας Πάει Σχολείο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ο Αυτοκράτορας Πάει Σχολείο (αγγλ.: The Emperor’s New School) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων δημιουργίας Μαρκ Ντίνταλ, η οποία έπαιξε στο Disney Channel για δύο κύκλους από τον Ιανουάριο του 2006 έως τον Νοέμβριο του 2008. Είναι το δεύτερο sequel της ταινίας Ο Αυτοκράτορας Έχει Κέφια, μετά την κυκλοφορία – απ’ ευθείας σε βίντεο – της ταινίας Ο Κρονκ Έχει Κέφια το 2005. Η σειρά εστιάζει στον Κούζκο, ο οποίος πρέπει να αποφοιτήσει από την Ακαδημία Κούζκο για να γίνει αυτοκράτορας. Η Ίζμα, πρώην αυτοκρατορική σύμβουλος, τον σαμποτάρει ώστε να γίνει η ίδια αυτοκράτειρα. Μαζί της είναι ο βοηθός της, ο Κρονκ, ενώ τον Κούζκο βοηθά ο χωρικός Πάτσα και η συμμαθήτριά του, Μαλίνα. Η σειρά συνδυάζει φυσική κωμωδία με μια εσάνς αυτογνωσίας, με τον Κούζκο συχνά να απευθύνεται στο κοινό.

Η Walt Disney Company ανέπτυξε τη σειρά μετά τις υψηλές κριτικές της ταινίας Ο Αυτοκράτορας Έχει Κέφια. Οι περισσότεροι ηθοποιοί της αρχικής έκδοσης της ταινίας ανέκτησαν τους ρόλους τους για τη σειρά. Ο Τζ. Π. Μάνουξ αντικατέστησε τον Ντέιβιντ Σπέιντ στη φωνή του Κούζκο, και ο Φρεντ Τατέισιορ δάνεισε τη φωνή του στον Πάτσα, μέχρι ο αρχικός ηθοποιός, Τζων Γκούντμαν, να επιστρέψει για τον δεύτερο κύκλο. Η σειρά χρησιμοποίησε παραδοσιακά δισδιάστατα κινούμενα σχέδια για να ταιριάζει με το στυλ της ταινίας. Η επιλογή ενός σχολείου έγινε για να αναδείξει την έλλειψη κοινωνικότητας του Κούζκο και να παρέχει ιστορίες βασισμένες σε καθημερινές προκλήσεις της εφηβείας.

Τον Ιανουάριο του 2006, η σειρά έκανε ταυτόχρονα πρεμιέρα σε τέσσερις πλατφόρμες: το Disney Channel, το ABC, το Toon Disney και το Disney Channel On Demand. Για την Ελλάδα η σειρά έκανε πρεμιέρα το 2007 στην ΕΡΤ (ΕΤ-1) και προβαλλόταν και στο Disney Channel Ελλάδας μετά την ίδρυσή του. Η σειρά ακυρώθηκε μετά τον θάνατο της Έρθα Κιτ το 2008. Και οι δύο κύκλοι επεισοδίων είναι διαθέσιμοι για ψηφιακή λήψη στο iTunes Store και για προβολή στο Disney+. Η σειρά έλαβε καλές και κακές κριτικές· αρκετοί σημείωσαν το χιούμορ και τις ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά άλλοι βρήκαν αντιπαθείς τους χαρακτήρες και κριτίκαραν την σεξιστική αντικειμενοποίηση της Μαλίνα. Για τη σειρά σημείωσαν επίσης ομάδες υπεράσπισης την έλλειψη εκπαιδευτικών αξιών και τις συχνές περιπτώσεις κοινωνικά επιθετικών συμπεριφορών.

Πλαίσιο και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά ακολουθεί τον Κούζκο, έναν παρορμητικό μέλλοντα αυτοκράτορα που πρέπει να αποφοιτήσει από την Ακαδημία Κούζκο για να ξαναπάρει τον θρόνο του ως αυτοκράτορας της Αυτοκρατορίας των Ίνκας. Η επιμορφωτική προϋπόθεση αποκαλύπτεται στα γενέθλια του Κούζκο, όταν περίμενε ότι θα λάβει επισήμως τον θρόνο· αντιθέτως, του κάνουν έξωση από το ίδιο το παλάτι του. Παρ’ όλο που η σειρά λαμβάνει χώρα στην Προ-Κολομβιανή εποχή, η Ακαδημία Κούζκο θυμίζει σύγχρονο αμερικανικό λύκειο. Η ιστορία συχνά επικεντρώνεται στα μαθήματα ζωής που παίρνει ο Κούζκο περί φιλίας και σκληρής δουλειάς, για παράδειγμα. Η σειρά επίσης επικεντρώνεται σε αξίες όπως η πίεση, η αυτοεκτίμηση και η υπευθυνότητα.

Η πρώην αυτοκρατορική σύμβουλος του Κούζκο, Ίζμα, παριστάνει τη διευθύντρια της ακαδημίας, Άμζι, και επανειλημμένως προσπαθεί να τον εμποδίσει να αποφοιτήσει και έτσι να λάβει εκείνη τον θρόνο. Κίνητρό της αποτελεί η φιλοδοξία και επιθυμία να εκδικηθεί τον Κούζκο εξ’ αιτίας της εξευτελιστικής του συμπεριφοράς σε αυτήν όταν ήταν σύμβουλός του. Στον πρώτο κύκλο, ο Κούζκο συχνά μεταμορφώνεται σε ζώα με φίλτρα από το εργαστήριο της Ίζμα, ώστε να τον εμποδίσει από την προσπάθειά του να τελειώσει τις σχολικές του υποχρεώσεις. Ο Κρονκ, το δεξί χέρι της Ίζμα, παριστάνει τον μαθητή στην Ακαδημία Κούζκο. Παρ’ όλο που ο Κρονκ είναι κακός, είναι λιγότερο ευφυής από την Ίζμα και συχνά καθοδηγείται από την αφοσίωσή του σε αυτή.

Ως μαθητής, ο Κούζκο ζει με τον χωρικό Πάτσα, τη γυναίκα του Τσίτσα, και τα παιδιά τους Τσάκα, Τίπο και Γιούπι. Το σεμνό σπίτι της οικογένειας διαφέρει πολύ από το πλουσιοπάροχο παλάτι στο οποίο ζούσε ο Κούζκο. Παρά τις αντίθετες ζωές τους, ο Πάτσα στέκεται ως πατρικό πρότυπο στον Κούζκο, βοηθώντας τον με τις εργασίες του. Μια φορά, για παράδειγμα, ο Πάτσα βοηθά τον Κούζκο σε έναν αγώνα ώστε να περάσει το μάθημα της γυμναστικής. Τον Κούζκο επίσης βοηθά η Μαλίνα που είναι μαζορέτα και «πρόεδρος όλων των συλλόγων». Χαρακτηρισμένη από ευφυΐα και κοινωνικότητα, η Μαλίνα προκαλεί τον Κούζκο και τον επιπλήττει για τον ναρκισσισμό, την αναισθησία και την κακή του συμπεριφορά. Ο Κούζκο, που είναι ερωτευμένος με τη Μαλίνα, συχνά αναφέρεται σε αυτήν ως «κουκλάρα». Άλλοι δευτερεύοντες χαρακτήρες περιλαμβάνουν τον Αυτοκρατορικό Αρχειοφύλακα και τον καθηγητή του Κούζκο, κ. Μολεγκουάκο. Όσο σοφός και γενικά συνεργάσιμος είναι ο κ. Μολεγκουάκο – του οποίου το όνομα είναι λογοπαίγνιο στο «γκουακαμόλε» – άλλο τόσο είναι ευέξαπτος και συχνά εκνευρίζεται από τα παιχνίδια του Κούζκο.

Το τραγούδι των τίτλων «Ακαδημία Κούζκο» ερμηνεύει ο Άλεξ Παναγή.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά της Disney είναι συνέχεια των ταινιών Ο Αυτοκράτορας Έχει Κέφια και Ο Κρονκ Έχει Κέφια. Αυτή τη φορά, ο Κούζκο πρέπει να αποφοιτήσει από το σχολείο πριν πάρει τον θρόνο και γίνει επίσημα αυτοκράτορας. Παράλληλα με τα μαθήματα, πρέπει συνεχώς να εμποδίζει τις προσπάθειες της άτιμης Ίζμα και του Κρονκ να τον σταματήσουν. Η Ίζμα προσποιείται την διευθύντρια και ο Κρονκ προσποιείται τον μαθητή.

Ανασκόπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α΄ μετάδοση
1ο Επεισόδιο Τελευταίο Επεισόδιο
1 21 27 Ιανουρίου 2006 11 Νοεμβρίου 2006
2 31 23 Ιουνίου 2007 20 Νοεμβρίου 2008

Περιλήψεις Επεισοδίων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α΄ Κύκλος (2006-07)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1.     Κουνελόφατσα (Rabbit Face): Ο Κούζκο αντιμετωπίζει την πρώτη απειλή να χάσει τη θέση του αυτοκράτορα όταν τα βρίσκει σκούρα στο μάθημα της Γυμναστικής και η καθηγήτριά του απειλεί να μην τον περάσει εκτός αν κερδίσει σε αγώνα τον Κρονκ. Ωστόσο, η Διευθύντρια Άμζι (που είναι η Ίζμα) λέει στον Κρονκ να μεταμορφώσει τον Κούζκο σε χελώνα ώστε να μην έχει καμία πιθανότητα να τον κερδίσει αλλά αντ’ αυτού, ο Κρονκ του δίνει λάθος φίλτρο και καταλήγει κουνέλι. Σκην.: David Knott, Σενάριο: Bobs Gannaway, Α΄ μετάδοση: 27/01/2006.

2.     Σκουικόμενος στου Μπάκι (Squeakened at Bucky’s): Αφού αποτύχει στο τεστ «σκιουρίστικων», ο Κούζκο αναγκάζεται να πάρει μαθήματα από τον Μπάκι τον Σκίουρο, τον οποίο αντιπαθεί πολύ. Σκην.: David Knott, Σενάριο: Kevin D. Campbell, Α΄ μετάδοση: 28/01/2006.

Κουζκοπυρετός (Kuzco Fever): Ο Κούζκο στενοχωριέται που ζει χωρίς τις αυτοκρατορικές πολυτέλειες, κι έτσι παριστάνει τον άρρωστο για να έχει πρόσβαση στα αυτοκρατορικά χρήματα. Ωστόσο το ψέμα του αποκαλύπτεται και αργότερα τον αρρωσταίνει στ’ αλήθεια η Ίζμα. Σκην.: David Knott, Σενάριο: Bobs Gannaway, Α΄ μετάδοση: 28/01/2006.

3.     Αυτοκράτειρα Μαλίνα (Empress Malina): Ο Κούζκο ανησυχεί ότι το σπυράκι της Μαλίνας θα του «χαλάσει τη φάση», κι έτσι προσπαθεί να το εξαφανίσει με ένα φίλτρο της Ίζμα, το οποίο της προσθέτει ένα ράμφος τουκάν. Σκην: Howy Parkins, Σενάριο: Kevin D. Campbell, Α΄ μετάδοση: 03/02/2006.

Οι Περιπέτειες του Κοκκινομάτη Δενδροβάτραχου (The Adventures of Red-Eyed Tree Frog Man): Ο Κούζκο γίνεται ο Κοκκινομάτης Δενδροβάτραχος αφού η Ίζμα τον μεταμορφώνει σε δενδροβάτραχο κι εκείνος κάνει τον υπερήρωα. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Scott Peterson, Α΄ μετάδοση: 03/02/2006.

4.     Πεινασμένο, Πεινασμένο Λάμα (Hungry, Hungry Llama): Η Ίζμα μεταμορφώνει τον Κρονκ σε λάμα ώστε να φάει τις εργασίες του Κούζκο για να μην περάσει την τάξη, επειδή ο Κούζκο δεν έχει κάνει ποτέ εργασίες κι επινοούσε γελοίες δικαιολογίες για να «τη βγάλει λάδι». Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Kevin D. Campbell, Α΄ μετάδοση: 10/02/2006.

Μόνο το Λάθος Επιβιώνει (Only the Wrong Survive): Ο Κούζκο, η Μαλίνα και ο Κρονκ πρέπει να επιβιώσουν στη ζούγκλα για 24 ώρες για να περάσουν την τάξη του κ. Μολεγκουάκο. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Mark Banker, Α΄ μετάδοση: 10/02/2006.

5.     Πλύσιμο Κάρου (Cart Wash): Ο Κούζκο πρέπει να βγάλει 100 Κουζκονομίσματα για φιλανθρωπικό σκοπό πλένοντας κάρα. Η Ίζμα τον μεταμορφώνει σε ελέφαντα για να τον εμποδίσει να πλύνει κάρα. Σκην.: David Knott, Σενάριο: Nina και Jeremy Bargiel, Α΄ μετάδοση: 17/06/2006.

Μάχη Ρομπότ (Battle of the Bots): Όλοι οι μαθητές πρέπει να εφεύρουν κάτι για να αποφοιτήσουν. Για να αποφύγει την εργασία, ο Κούζκο κατά λάθος ενεργοποιεί το ξυλομπότ της Ίζμα και στη συνέχεια κατασκευάζει ένα λιθομπότ για να σταματήσει το ξυλομπότ. Σκην: David Knott, Σενάριο: Kevin Seccia, Α΄ μετάδοση: 17/02/2006.

6.     Τα Κορίτσια Συμπεριφέρονται Παράξενα (Girls Behaving Oddly): Η Μαλίνα ανησυχεί ότι η ζωή της είναι άδεια επειδή αποβλήθηκε από την ομάδα των μαζαορετών, εξ’ αιτίας ενός κακού βαθμού. Για να την προσεγγίσουν μαζί με της νέες τις φίλες, ο Κούζκο και ο Κρονκ μεταμορφώνονται σε κορίτσια. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Kevin Seccia, Α΄ μετάδοση: 24/02/2006.

7.     Τα Χαμένα Παιδιά (The Lost Kids): Ο Κούζκο κρατά τα παιδιά όσο ο Πάτσα και η Τσίτσα πηγαίνουν στις «Ιαματικές Πηγές Λάμα» και στο «Θέρετρο Διαφυγή» για την επέτειό τους, αλλά τα παιδιά ξέχασαν να τους δώσουν το δώρο τους, κι έτσι φεύγουν χωρίς να το πουν στον Κούζκο, και τώρα εκείνος πρέπει να τα φέρει πίσω. Αυτό δυσκολεύει περισσότερο όταν η Ίζμα μεταμορφώνει τα παιδιά σε μαϊμούδες. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Mark Seidenberg, Α΄ μετάδοση: 03/03/2006.

Ο Μεγάλος Καβγάς (The Big Fight): Ο Κούζκο θα παλέψει με τον Κάβο, τον νταή του σχολείου, στο ηλιοβασίλεμα επειδή ο Κούζκο τον κορόιδευε για τον τρόπο που μιλά. Ο Κρονκ προσπαθεί να τον μεταμορφώσει σε γορίλλα για να τον βοηθήσει να κερδίσει, αλλά κατά λάθος τον μεταμορφώνει σε γάτα. Πάνω στο τέλος του καβγά, ο Κρονκ μεταμορφώνει τον Κάβο σε ποντίκι. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Scott Peterson, Α΄ μετάδοση: 03/03/2006.

8.     Κλώνος Κούζκο (Kuzclone): Ο Κλώνος του Κούζκο δημιουργείται με το σπρέι κλόνων της Ίζμα. Ο πραγματικός Κούζκο απάγεται και ο κλώνος του καταστρέφει τους βαθμούς του. Σκην.: David Knott, Σενάριο: Bobs Gannaway, Α΄ μετάδοση: 31/03/2006.

9.     Ακατάλληλος για Άρθρα (Unfit to Print): Ο Κούζκο γίνεται συντάκτης του τύπου της ακαδημίας, κάτι που κάνει τη Μαλίνα να ζηλέψει επειδή τα ψέματα του Κούζκο είναι περισσότερο ενδιαφέροντα από ό,τι οι αληθινές της ιστορίες. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Mark Seidenberg, Α΄ μετάδοση: 07/04/2006.

Ο Αυτοκράτορας Έχει Κατοικίδιο (The Emperor’s New Pet): Ο Κούζκο πρέπει να φροντίσει ένα γατάκι ως εργασία. Δυστυχώς, η Ίζμα μεταμορφώνει το γατάκι σε ιαγουάρο. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Mark Seidenberg, Α΄ μετάδοση: 07/04/2006.

10.  Χωρικός για μια Μέρα (Peasant for a Day): Ο Κούζκο πρέπει να μάθει για τη ζωή του χωρικού. Παραλληλα, ο Κρονκ γίνεται αυτοκράτορας. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Mark Banker, Α΄ μετάδοση: 21/04/2006

11.  Ημέρα Μπισκότου Τύχης (Fortune Cookie Day): Ο Κούζκο γίνεται θύμα των μπισκότων τύχης. Σκην.: David Knott, Σενάριο: Glen Eichler, Α΄ μετάδοση: 05/05/2006.

Χρυσοθήρες (Gold Fools): Όταν οι προσπάθειες του Κούζκο να κερδίσει λεφτά για ένα ποδήλατο – κάρο που θέλει να αγοράσει αποτυγχάνουν παταγωδώς, στρέφεται σε έναν παλιό μύθο για μαγικά πλάσματα που υποτίθεται ότι σου δίνουν χρυσό αν τα πιάσεις. Σκην.: David Knott, Σενάριο: Kevin Seccia, Α΄ μετάδοση: 05/05/2006.

12.  Το Μυστήριο του Μίτσου Πάτσου (The Mystery of Micchu Pachu): Ο Κούζκο, η Μαλίνα και η υπόλοιπη τάξη επισκέπτονται τα ερείπια του Μίτσου Πάτσου. Ο Κούζκο φοβάται αλλά δεν το δείχνει, θέλει να γυρίσει πίσω αλλά ξέρει ότι αν φύγει, θα αποτύχει και δεν θα γίνει αυτοκράτορας. Τα πράγματα χειροτερεύουν για τον Κούζκο και τη Μαλίνα όταν ένας σκελετός μυρμηγκοφάγου εμφανίζεται και τους τρομάζει όλους. Σκην.: David Knott, Σενάριο: Ed Scharlach, Α΄ μετάδοση: 12/05/2006.

13.  Ουπς, Όλο Μουτζούρες (Oops, All Doodles): Όταν μια μάσκα αγνοείται, η Ίζμα θέλει να κατηγορήσει τον Κούζκο ότι την έκλεψε. Για να βρουν ποιος την έκλεψε στ’ αλήθεια, ο Κούζκο, η Μαλίνα, ο Κρονκ, η Ίζμα και ο Πάτσα λένε τη δική τους εκδοχή της ιστορίας, μέσω των μουτζουρών τους. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Mark Seidenberg, Α΄ μετάδοση: 24/06/2007.

Σκιουροεπιχείρηση (Chipmunky Business): Για την Εβδομάδα Κουζκοκλάμπ, όλοι πρέπει να εγγραφούν σε ένα κλαμπ για μια εβδομάδα αλλιώς θα κοπούν. Ο Κούζκο γράφεται στους Σκίουρους, με την εντύπωση ότι θα είναι μια εύκολη εβδομάδα. Ωστόσο, τα ανίψια της Ίζμα, Ζιμ και Ζαμ, προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι ο Κούζκο δεν θα πάρει παράσημο ώστε να μην περάσει την τάξη. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Kevin D. Campbell και Evan Gore, Α΄ μετάδοση: 24/06/2007.

14.  Φεστιβάλ Οικογενειών (Clash of the Families): Έχουμε το ετήσιο φεστιβάλ οικογένειας. Αφού η Μαλίνα υποσχέθηκε ότι θα πάει στον χορό του φεστιβάλ με τον νικητή, ο Κούζκο αλλάζει οικογένεια από του Πάτσα στου Κρονκ. Σκην.: David Knott, Σενάριο: John Matta και Ken Daly, Α΄ μετάδοση: 01/07/2007.

15.  Καινούριος Μαθητής (The New Kid): Ο Κούζκο νομίζει ότι το καινούριο παιδί είναι η Ίζμα. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Kevin D. Campbell και Brian Swenlin, Α΄ μετάδοση: 08/07/2007.

Επιθεωρητής Κρονκ (Officer Kronk): Ο Κρονκ γίνεται επιστάτης διαδρόμων, αλλά ο Κούζκο τον εκθέτει και επινοεί κανόνες. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Mark Seidenberg, Α΄ μετάδοση: 08/07/2007.

16.  Ο Κρονκ Μετακομίζει (Kronk Moves In): Αφού η Ίζμα απολύει τον Κρονκ, εκείνος μετακομίζει στο σπίτι του Πάτσα. Όλη η οικογένεια ενθουσιάζεται από τον Κρονκ, το οποίο κάνει τον Κούζκο να ζηλέψει. Έτσι, προσπαθεί να κερδίσει ξανά την προσοχή της οικογένειάς του. Σκην.: David Knott και Howy Parkins, Σενάριο: Mark Seidenberg, Α΄ μετάδοση: 15/07/2007.

17.  Κουζκονηπιαγωγείο (Kuzcogarten): Ο Κούζκο αναγκάζεται να επιστρέψει στο Κουζκονηπιαγωγείο. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Kevin Seccia, Α΄ μετάδοση: 05/08/2007.

Κακό και Χειρότερο (Evil and Eviler): Η Ίζμα προσλαμβάνει εξολοθρευτή αυτοκρατόρων για να ξεφορτωθεί τον Κούζκο. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Mark Banker, Α΄ μετάδοση: 05/08/2007.

18.  Η Νύφη του Κούζκο (The Bride of Kuzco): Ο Κούζκο ακυρώνει το ραντεβού του με τη Μαλίνα για το προξενιό με την πριγκίπισσα Λαλαλά, επειδή αν την παντρευτεί, θα γίνει κατ’ ευθείαν αυτοκράτορας. Δυστυχώς, η νύφη του δεν είναι τόσο όμορφη όσο δείχνει, αλλά όταν η Λαλαλά μεταμορφώνεται σε βάτραχο, ο γάμος πρέπει να ακυρωθεί. Σκην.: David Knott, Σενάριο: Ed Scharlach, Α΄ μετάδοση: 12/08/2007.

19.  U.F.kuzcO[1]: Ο Κούζκο νομίζει ότι υπάρχουν εξωγήινοι που τον ψάχνουν. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Bobs Gannaway, Α΄ μετάδοση: 19/08/2007.

Αντικαταστάτης (Attack Sub): Ένας αυστηρός αντικαταστάτης αναλαμβάνει όσο ο κ. Μολεγκουάκο λείπει σε διακοπές. Σκην.: Howy Parkins, Σενάριο: Michael Gronder, Α΄ μετάδοση: 19/08/2007.

20.  Η Ίζμα που Έκλεψε τις Κουζκοαπόκριες (The Yzma That Stole Kuzcoween): Σε μια παρωδία της ιστορίας του Dr. Seuss Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων, η Ίζμα θέλει να ξεφορτωθεί τις Κουζκοαπόκριες και να τις ονομάσει Ιζμαπόκριες. Σκην.: David Knott και Howy Parkins, Σενάριο: Kevin Seccia, Α΄ μετάδοση: 14/10/2007.

Αμφίεση Τέρατος (Monster Masquerade): Η Μαλίνα έχει κρυφό θαυμαστή, προκαλώντας τον Κούζκο και τον Κρονκ να τον ψάξουν. Σκην.: David Knott και Howy Parkins, Σενάριο: Kevin Seccia, Α΄ μετάδοση: 14/10/2007.

21.  Ιζμόπολη (Yzmopolis): Σε μια παρωδία της ταινίας Μια Υπέροχη Ζωή, ο Κούζκο εύχεται να μην ήταν αυτοκράτορας, και η ευχή του αλλάζει τα πάντα και κάνει την Ίζμα αυτοκράτειρα. Σκην.: David Knott και Howy Parkins, Σενάριο: Kevin D. Campbell και Ed Scharlach, Α΄ μετάδοση: 11/11/2007.

Μικρού Μήκους: Μπάκι ο Σκίουρος στα «Μπαλόνια» (Bucky the Squirrel in Balloonatic): Ο Μπάκι προσπαθεί να κάνει την αδερφή του να νιώσει καλά με έργα από μπαλόνια.


[1] U.F.kuzcO (Unidentified Flying Kuzco) = Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενος Κούζκο