Όρκανγκερ ΙΦ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ορκάνγκερ ΙΦ)
Όρκανγκερ ΙΦ
Το έμβλημα της ομάδας.
Επίσημη ονομασίαOrkanger Idrettsforening
Ίδρυση1  Ιανουαρίου 1901
ΈδραΌρκανγκερ, Νορβηγία
Χρώματακίτρινο και μπλε
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter

Η Όρκανγκερ ΙΦ είναι ένας νορβηγικός αθλητικός σύλλογος από το Όρκανγκερ. Έχει τμήματα ποδοσφαίρου, χειροσφαίρισης, στίβου, αγωνιστικού προσανατολισμού, βορινού σκι, κολύμβησης, γυμναστικής, άρσης βαρών σε πάγκο και χορού. Ο σύλλογος ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 1901 ενώ στις 12 Σεπτεμβρίου 1947 ενσωμάτωσε τους συλλόγους Όρκανγκερ ΤΦ και IL Njardar.

Η ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών αγωνίστηκε στη 2η κατηγορία Νορβηγίας, την τρίτη κατηγορία του ποδοσφαίρου στη Νορβηγία, από το 1995 έως το 1997. Το 1997 υποβιβάστηκε. Το 1998 αναγκάστηκε να ενωθεί με τη γειτονική αντίπαλο Orkdal IL δημιουργώντας την ομάδα Orkdal IL/Όρκανγκερ ΙΦ (OIL/OIF), παραμένοντας στη Β΄ κατηγορία. Η συγχώνευση αργότερα επισημοποιήθηκε μέσω του συλλόγου Orkla FK. Η Όρκανγκερ ΙΦ διέθετε πλέον ομάδες παίδων.

Το Σεπτέμβριο του 2010 η Όρκανγκερ ΙΦ έκανε γενικές εκλογές μεταξύ των μελών της για να αποφασίσουν αν ο σύλλογος θα εξακολουθούσε να συμβάνει στη συνεργασία και να παραμείνει ζωντανή η Orkla FK. Το 60% των ψήφων ήταν υπέρ της απόσυρσης από τη συνεργασία. Έτσι η Όρκανγκερ ΙΦ ήταν ελεύθερη να σχηματίσει δική της ομάδα για το ανδρικό πρωτάθλημα. Πλέον η Όρκανγκερ ΙΦ έχει δύο ανδρικές ομάδες (μια κύρια ομάδα και μια Β ομάδα) στη Στ' κατηγορία Νορβηγίας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]