Οργάνωση δεδομένων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η οργάνωση  δεδομένων είναι  ένα βασικό στοιχείο της βάσεις δεδομένων ώστε να είναι πιο λειτουργική .  Η οργάνωση  δεδομένων χωρίζεται σε  δυο κατηγορίες τα δομημένα δεδομένα και τα αδόμητα δεδομένα.

Η SQL  είναι μία γλώσσα υπολογιστών στις βάσεις δεδομένων που σχεδιάστηκε για τη διαχείριση δεδομένων, σε ένα σύστημα διαχείρισης σχεσιακών βάσεων δεδομένων .

Η γλώσσα είναι υπεύθυνη για την ανάκτηση και ενημέρωση δεδομένων, δημιουργίας και επεξεργασίας  σχημάτων και σχεσιακών πινάκων, και ελέγχου πρόσβασης στα δεδομένα. Η SQL έγινε η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη γλώσσα για τις σχεσιακές βάσεις δεδομένων.Δομημένα δεδομένα   οργώνονται σε πίνακες και ο  κάθε πίνακας αναφέρεται σε μια οντότητα. Η στήλες του πίνακα αντιπροσωπεύουν της ιδιότητες της οντότητας (π.χ. Κωδικός Προϊόντος, Όνομα Προϊόντος ) και  οι γραμμές αντιπροσωπεύουν της εγγραφές .Η  οργάνωση είναι κατανοητή και μπορείς να της αναλύσεις ευκολά .


Η NoSQL  είναι μια βάση δεδομένων που είναι υπεύθυνη  για τη διαχείριση των δεδομένων που είναι σε μια μη σχεσιακή μορφή, δηλαδή δεν είναι δομημένη με πίνακα και δεν διαθέτει πίνακα σχέσεις.

Αδόμητα δεδομένα είναι αυτά που δεν βρίσκονται στης σχεσιακές βάσεις δεδομένων (NoSQL βάσεις).Δηλαδή χρησιμοποιούν μοντέλα δεδομένων  για την διαχείριση των δεδομένων όπως έγγραφα και γραφήματα .Αυτές απαιτούν μεγάλο όγκο δεδομένων  και ευέλικτα μοντέλα δεδομένων .Αυτό το πετυχαίνουμε με τη μείωση περιορισμών συνοχής δεδομένων που είναι γνωστοί σε καποιες άλλες βάσεις δεδομένων. Οι βάσεις δεδομένων NoSQL έχουν σχεδιαστεί για την κλιμάκωση σε κατανεμημένες ομάδες υλικού και προσφέρουν  ευέλικτα προγράμματα που επιτρέπουν πιο γρήγορη  και πιο  ολοκληρωμένη ανάπτυξη , αυτό της καθιστά  ιδανικές για  δομημένα και μη δομημένα δεδομένα.Η ισχυρή απόδοση έχει βελτιστοποιηθεί


Η βάσεις δεδομένων NoSQL υλοποιούνται σε πολλές σύγχρονες εφαρμογές της οποίες χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]