Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ΗΠΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ΗΠΑ
Ίδρυση1974
ΤύποςΜΚΟ
ΈδραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Περιοχή δράσηςΗνωμένες Πολιτείες
ΣυνεργασίαFIBA Americas
Ιστότοποςusabasketball.com

Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ΗΠΑ (αγγλικά; USA Basketball, USAB) είναι μη κυβερνητική οργάνωση υπεύθυνη για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η οργάνωση εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) ​​και εθνικών ομάδων καλαθοσφαίρισης ανδρών και γυναικών στην Ολυμπιακή Επιτροπή Ηνωμένων Πολιτειών.

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1974 ως «Ερασιτεχνική Ένωση Καλαθοσφαίρισης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής» (ABAUSA). Μετονομάστηκε σε «Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ΗΠΑ» (USAB) στις 12 Οκτωβρίου του 1989, έπειτα από την τροποποίηση των κανόνων της FIBA ώστε να επιτρέπει στους επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές να αγωνίζονται σε διεθνείς διοεργανώσεις.[1] Η USAB είναι υπεύθυνη για την επιλογή και την οργάνωση των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων ανδρών, γυναικών και νέων, με σκοπο τη συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών και γυναικών, των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και την προώθηση του αθλήματος στη χώρα.

Λογότυπο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το λογότυπο της ομοσπονδίας έχει εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «USA Basketball History». usab.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 14 Μαΐου 2016. 
  2. USA Hoops’ New Looks underconsideration.com

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]