Οι καλόγριες του Αγίου Αρχαγγέλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι καλόγριες του Αγίου Αρχαγγέλου
ΣκηνοθεσίαΝτομένικο Παολέλα[1] και Tonino Cervi[2]
ΠαραγωγήTonino Cervi
ΣενάριοTonino Cervi
ΠρωταγωνιστέςΟρνέλλα Μούτι[1], Πιέρ Πάολο Καπόνι[1], Ανν Χέιγουντ[1], Μαρία Κουμάνι Κουασιμόντο[1], Μαρτίν Μπροσάρ[1], Λουκ Μερεντά[1], Κλάουντιο Γκόρα[1], Ντουίλιο Ντελ Πρέτε[1], Gianluigi Chirizzi[1], Λουίτζι Αντόνιο Γκουέρα[1], Muriel Catala[2] και Claudia Gravy[2]
ΜουσικήΠιέρο Πικιόνι
ΦωτογραφίαΤζουζέπε Ρουτσολίνι
ΜοντάζΝίνο Μπαράλι
Πρώτη προβολή25  Ιανουαρίου 1973 (Ιταλία)[3], 25  Δεκεμβρίου 1973 (Φινλανδία)[3], 22  Μαΐου 1974 (Ολλανδία)[3], 12  Ιουνίου 1974 (Γαλλία)[3], 11  Ιουλίου 1974 (Λονδίνο)[3], 19  Σεπτεμβρίου 1975 (Γερμανία)[3], 5  Ιουνίου 1978 (Βαρκελώνη)[3] και 4  Μαρτίου 1983 (Πορτογαλία)[3]
Διάρκεια103 λεπτά
ΠροέλευσηΙταλία και Γαλλία
ΓλώσσαΙταλικά

Οι καλόγριες του Αγίου Αρχαγγέλου (ιταλικά: Le Monarch de San Archangelo) γνωστή και ως Η μοναχή και ο διάβολος ή και ως Οι αδελφές του Σατανά είναι ερωτική δραματική ταινία Ιταλικής παραγωγής του 1973 σε σκηνοθεσία Πάολο Ντομινίτσι (γνωστός και ως Ντομένικο Παολέλλα). Πρωταγωνιστούν η Ανv Χέιγουντ και η Ορνέλλα Μούτι.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1577. Βασίλειο της Νάπολης. Η Ρωμαϊκή Ιερά Εξέταση έχει εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών και τα βασανιστήρια επιτρέπονται στις δίκες, ενώ οι άνθρωποι ζουν σε μιζέρια και φόβο.

Ο όμορφος Ισπανός ευγενής Ντον Κάρλος επισκέπτεται τακτικά το μοναστήρι του Αγίου Αρχαγγέλου του Μπαιάνο, όπου έχει μια ερωτική σχέση με την αδελφή Τζούλια του Μοντράγκον, μία ισχυρή μοναχή που φιλοδοξεί να πάρει την θέση της ηγουμένης του μοναστηριού.

Η Αδελφή Τζούλια γνωρίζοντας την δύναμη και επιρροή του Ντον Κάρλος προσπαθεί να τον ευχαριστήσει, ενώ άλλες καλόγριες, ιδιαίτερα η αδελφή Καρμέλα, διαμαρτύρονται εναντίον της, καθώς ενδιαφέρονται για τον πολυπόθητο τίτλο της ηγουμένης. Η αδελφή Τζούλια έχει αρκετές ερωτικές επαφές με τον Ντον Κάρλος, παρά το γεγονός ότι ήταν λεσβία και πρόθυμη να μείνει μόνη με την ερώμενη της, την αδελφή Κιάρα.

Η αδελφή Τζούλια ικανοποίησε τον Ντον Κάρλος ακόμα και όταν της ζήτησε να περάσει μια ερωτική νύχτα με την νεαρή και όμορφη αδελφή Ισαβέλλα, την ανιψιά της Τζούλια, που εξαναγκάστηκε ενάντια στη βούλησή της να γίνει καλόγρια, ενώ στην πραγματικότητα, ήταν πολύ ερωτευμένη με ένα αγόρι από τον τόπο καταγωγής της.

Θεωρώντας ότι η σημερινή ηγουμένη του Μοναστηριού, αδελφή Λαβίνα, δείχνει ολοένα και πιο πολύ να είναι κοντά στον θάνατο, η Τζούλια και η Καρμέλα εξαπολύονται σε έναν πόλεμο που θα πρέπει να καθορίσει ποιά θα είναι η επομένη ηγουμένη, μετά το θάνατο της Λαβίνα, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της. Από δόλιες ενέργειες που υποκινούνται από ζήλια προβαίνουν σε δηλητηριάσεις, παγίδες, καταγγελίες και ψευδείς κατηγορίες.

Σύντομα όμως όλα αυτά τα περιστατικά, όπως είναι οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί που συνοδεύονται από την αποστολή ανώνυμων επιστολών στις ανώτατες εκκλησιαστικές αρχές, θα ξεκίνησουν αμέσως μια έρευνα. Ο Βίκαρ Καραλά, εκπρόσωπος της Ιεράς Εξέτασης που στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος της Νάπολης, ασχολείται με το σκάνδαλο : η διαδικασία που εφαρμόζει για να μάθει τι συμβαίνει στο Μοναστήρι περιλαμβάνει βασανισμούς διάφορων μοναχών για να ομολογήσουν είναι αδίστακτη.

Διανομή ρόλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]