Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Φόβοι του Πρίγκηπα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Φόβοι του Πρίγκηπα ήταν ελληνικό ροκ συγκρότημα της δεκαετίας του '90.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Φόβοι του Πρίγκηπα ξεκίνησαν την πορεία τους το 1995 στο Ρέθυμνο οι Ανδρέας Αλμπάνης (φωνή κιθάρα), Αντώνης Αντωνίου (τύμπανα/φωνητικά), Πάρις Τεκίδης (κιθάρα), Σωτήρης Τόμζας (Tony Marrek) (ηλεκτρικό μπάσο). Ο πρώτος δίσκος "Οι Φόβοι του Πρίγκηπα" κυκλοφορεί το Φεβρουάριο του 1997. Περιλαμβάνει ηχογραφήσεις που έγιναν στο studio Magnanimus, στην Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 1996, σε παραγωγή του Γιώργου Πεντζίκη. Τον Απρίλιο του 1997 παίζουν support στο ΡΟΔΟΝ πριν από τους John Spencer Blues Explosion.

Το 1998 κυκλοφορούν το EP "Οι Φόβοι του Πρίγκηπα" και τον δεύτερο δίσκο τους, "Φάρσα με Χρυσή Συνοχή". Οι ηχογραφήσεις γίνονται στα Action Studios στην Αθήνα με ηχολήπτη τον Άρη Χρήστου. Το Σεπτέμβριο του 1998 αποχωρεί ο Σωτήρης Τομζάς (Tony Marrek) και τη θέση του παίρνει ο Ανδρέας Στρατέας, μέλος των Asphodel. Την άνοιξη του 1999 το συγκρότημα εγκαταλείπει το Ρέθυμνο εγκαθίσταται στην Αθήνα.

Στη συνέχεια έρχεται η αντικατάσταση του Ανδρέα Στρατέα από ένα καινούργιο μπασίστα. Ο Αλέξης Καρακώστας, ο οποίος είχε και στο παρελθόν ακολουθήσει τη μπάντα σε αρκετές συναυλίες, είναι το νέο μέλος. Την άνοιξη του 2000 ηχογραφείται στα Sierra Studios στην Αθήνα το τρίτο album του group, "Ο Τελευταίος Διαστημοταυρομάχος", με ηχολήπτη τον Λάζαρο Καραγιάννη.

Το 2005 τα τέσσερα μέλη του group ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην Αθήνα.

Τρία από τα μέλη των Φόβων του Πρίγκηπα, οι Αντώνης Αντωνίου, Πάρις Τεκίδης και Αλέξης 'De Goustimus' Καρακώστας, μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, σχημάτισαν το αγγλόφωνο group Action Ladies. Έχουν εμφανιστεί σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και ο ήχος τους προσεγγίζει αρκετά το stoner rock.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Φόβοι του πρίγκηπα (Virgin)1997
  • Φάρσα με χρυσή συνοχή (Virgin)1998
  • Φόβοι του πρίγκηπα (Virgin)1998
  • Ο τελευταίος διαστημοταυρομάχος (Virgin)2001

Συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Φάκελος Rock (MBI)1999