Μαχητές των Δρόμων 7

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Οι Μαχητές των Δρόμων 7)
Οι Μαχητές των Δρόμων 7
ΣκηνοθεσίαΤζέιμς Γουάν
ΠαραγωγήΒιν Ντίζελ και Neal H. Moritz
ΣενάριοΚρις Μόργκαν
ΠρωταγωνιστέςΒιν Ντίζελ
Πολ Γουόκερ
Ντουέιν Τζόνσον
Τζέισον Στέιθαμ
Μισέλ Ροντρίγκες
ΜουσικήΜπράιαν Τάιλερ
ΦωτογραφίαΣτήβεν Φ. Γουίντον
ΜοντάζΚρίστιαν Βάγκνερ
Εταιρεία παραγωγήςUniversal Studios
ΔιανομήUIP-Dunafilm[1][2] και Netflix
Πρώτη προβολή2 Απριλίου 2015 (Ελλάδα)
Διάρκεια137 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Οι Μαχητές των Δρόμων 7 (Αγγλικά: Fast & Furious 7 ή και Furious 7) είναι τίτλος αμερικάνικης ταινίας δράσης παραγωγής 2013-2015, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν. Πρωταγωνιστούν οι Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκες.[3]

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 2 Απριλίου 2015. Γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, καθώς οι συνολικές εισπράξεις ήταν περισσότερες από 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, γεγονός που της χάρισε την θέση της δεύτερης-υψηλότερης ταινίας συνολικής είσπραξης του 2015, αλλά και της 5ης καλύτερης ταινίας σε εισπράξεις όλων των εποχών.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ντέκαρτ Σο (Στέιθαμ) αναλαμβάνει να εκδικηθεί τον Ντόμινικ Τορέτο (Ντίζελ) και την ομάδα του, καθώς τους θεωρεί υπεύθυνους για τον θανάσιμο τραυματισμό του αδερφού του. Θέλοντας να πάρει εκδίκηση, στέλνει τον Χομπς (Τζόνσον) τραυματισμένο στο νοσοκομείο, καταστρέφει το σπίτι του Τορέτο με μία βόμβα, ενώ την ίδια στιγμή σκοτώνει τον Χαν στους δρόμους του Τόκυο. Ο Ντόμινικ δέχεται την απροσδόκητη, αλλά και πολύτιμη βοήθεια ενός Αμερικανού μυστικού πράκτορα, του κ. Κανένα ( Ράσελ), ο οποίος του προτείνει να τον βοηθήσει, αφού, όμως, του κάνει κι εκείνος μία μικρή χάρη. Θα πρέπει να τον βοηθήσει να κλέψει μία τεχνολογικά προηγμένη συσκευή από έναν διαβόητο και αιμοδιψή τρομοκράτη (Χούνσου), ο οποίος έχει ήδη απαγάγει την δημιουργό της συσκευής και χάκερ, Ράμσεϊ (Εμμάνουελ). Ο κ. Κανένας βεβαιώνει τον Τορέτο πως αν διασώσει την Ράμσεϊ και κερδίσει την εμπιστοσύνη της, τότε θα του επιτρέψει να αξιοποιήσει όπως εκείνος και η ομάδα του θέλουν την συσκευή, ώστε να εντοπίσουν τον Σο και να απαλλαγούν από τις εκδικητικές επιθέσεις του. Ο Τορέτο και η ομάδα του δέχονται την προσφορά του, με σκοπό να δώσουν ένα τέλος στα προβλήματά τους και να μπορέσουν επιτέλους να ζήσουν μία ήρεμη, κανονική ζωή.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[4][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Furious 7 στο Wikimedia Commons