Ξένια Βέρρα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ξένια Βέρρα
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ξένια Βέρρα (Ελληνικά)
Γέννηση24 Ιουνίου 1987 (1987-06-24) (33 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Πατρών
Ιδιότητατραγουδίστρια
ΓονείςΚώστας Βέρρας, Ελένη Βέρρα
ΑδέλφιαΜεταξία Βέρρα, Άγγελος Βέρρας
ΣυγγενείςΣπύρος Βέρρας, Φρόσω Βέρρα, Τασία Βέρρα, Ευγενία Βέρρα, Νίκος Βέρρας, Γιάννης Βέρρας, Χαρά Βέρρα, Αντώνης Βέρρας
Όργαναφωνή

Η Ξένια Βέρρα (24 Ιουνίου 1987) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια λαϊκών και δημοτικών τραγουδιών, ξαδέρφη της τραγουδίστριας Χαρά Βέρρα

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Έζησε και σπούδασε Νηπιαγωγός, στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σπούδασε Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, με τον Καθηγητή και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, Ιωάννη Κόττορο, όπου έλαβε πτυχίο Βυζαντινής μουσικής. Επίσης είναι κάτοχος πτυχίου Αντίστιξης και έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής.

Κατάγεται από τη γνωστή μουσική οικογένεια των Βερραίων, με ιστορία στο δημοτικό τραγούδι. Πατέρας της είναι ο Κώστας Βέρρας και θεία της η Τασία Βέρρα, γνωστοί καλλιτέχνες του δημοτικού τραγουδιού.

Ασχολείται επαγγελματικά με το παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι. Η πρώτη δισκογραφική της δουλειά κυκλοφόρησε το 2009 με τίτλο «Τα Αγαπημένα Μου» από την General Music, η δεύτερη «Θα Σε Ξεπεράσω» από την Cronos Music, η τρίτη «Πάνω Στην Πίστα» από την Next Records και η τέταρτη «Μοναξιές Και Αισθήματα» από την General Music. Έχει συμμετάσχει και στον δίσκο «Μια Νύχτα Στα Κλαρίνα».

Εμφανίστηκε στα κέντρα «ΑΓΡΙΜΙΑ» και «ΧΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ», ενώ έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού όπως: Τασία Βέρρα, Γιάννη Κωνσταντίνου, Φιλιώ Πυργάκη, Σοφία Κολλητήρη, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Βασίλη Σαλέα, κ.α..

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος δίσκου Δισκογραφική εταιρεία
2009 Τα Αγαπημένα Μου General Music Greece
2010 Θα Σε Ξεπεράσω Cronos Music
2014 Μοναξιές Και Αισθήματα General Music Greece
2014 Μια Νύχτα Στα Κλαρίνα General Music Greece
2015 Πάνω Στην Πίστα Live Next Records
2016 Γοητεύω General Music Greece

Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Δισκογραφική εταιρεία
2017 Βέρα Spin Records
2018 Βρε Μελαχρινάκι Track Factory Recording Studio
2019 Αυτό Το Αχ Sweetspot Productions

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Επίσημη Ιστοσελίδα του Αυθεντικού Ξένιας Βέρρα: [5]