Ντέλλα Ντακ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Ντέλλα Ντακ γεννήθηκε από τον Μπαρούτη Ντακ και τη Βολκάνα Μακ Ντακ. Είναι ξαδέρφη του Γκαστόνε Ντακ και αδερφή του Ντόναλντ Ντακ. Παππούδες της είναι οι Φέργκους Μακ Ντακ και Καλαμπόκας Ντακ. Γιαγιάδες της είναι η Ελβίρα Κουτ (που έχει το παρατσούκλι Γιαγιά Ντακ) και η Χνουδάτη Ο'Ντρέηκ.

Στο 11ο κεφάλαιο του Βίου και της Πολιτείας του Σκρουτζ Μακ Ντακ (http://coa.inducks.o...y.php?c=D[νεκρός σύνδεσμος] 93288) που διαδραματίζεται το 1930, η Ντέλλα (που είναι στην ηλικία των 10 ετών) παραβρίσκεται στη γιορτή που διοργάνωσαν οι συγγενείς του Σκρουτζ Μακ Ντακ - σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθούν μαζί του - κατά την επιστροφή του από τα ταξίδια που έκανε για την αύξηση του πλούτου του. Η γιορτή όμως δεν φέρνει τα προβλεπόμενα αποτελέσματα καθώς ο Σκρουτζ με τον καιρό έχει γίνει πολύ ιδιότροπος. Το αποτέλεσμα είναι να μαλώσει για μια ακόμα φορά με τους συγγενείς του. Οι τελευταίοι φεύγουν αποφασισμένοι να μην τον ξαναδούν. Τότε, ο Σκρουτζ το μετανιώνει και θέλει να τρέξει για να τους προλάβει και να τους ζητήσει να τον συγχωρέσουν. Εκείνη τη στιγμή όμως βλέπει τον πίνακα κατάταξης των πλουσιότερων στον κόσμο και ανακαλύπτει ότι πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης. Έτσι, χαρούμενος για τον θρίαμβό του, παραγκωνίζει τους συγγενείς του χωρίς να σκέφτεται πλέον ούτε μια στιγμή να τους ζητήσει να τον συγχωρέσουν. Αυτό είναι ένα γεγονός που στη συνέχεια θα μετανιώσει πολύ, αλλά θα είναι πλέον πολύ αργά.

Μετά από πολλά χρόνια, η Ντέλλα Ντακ θα στείλει στον αδερφό της, Ντόναλντ Ντακ, τα τρίδυμά της (τον Χιούη, τον Λιούη και τον Ντιούη) μαζί με ένα γράμμα:

Αγαπητέ Ντόναλντ,

Σου στέλνω τα γλυκά ανιψάκια μου, Λιούη, Χιούη και Ντιούη, για να μείνουν μαζί σου όσο ο πατέρας τους θα είναι στο νοσοκομείο. Ένα τεράστιο πυροτέχνημα εξερράγη κάτω από την καρέκλα του. Τα μικρά αγαπημένα μου είναι τόσο παιχνιδιάρικα! Ελπίζω να τα ευχαριστηθείς!

Στην αρχή η διαμονή τους στο σπίτι του Ντόναλντ ήταν προσωρινή, αλλά τελικά ο Χιούη, ο Λιούη και ο Ντιούη έμειναν μόνιμα με τον θείο τους. Το μυστήριο της εξαφάνισης της Ντέλλας ήταν ένα από τα πιο μεγάλα στα Ντίσνευ κόμικς, μέχρι που...

Στις 5 Ιουνίου 2014, η Ντέλλα έκανε την εμφάνιση της μετά από πολλά χρόνια στην ολλανδικής προέλευσης ιστορία «80 jaar» (80 χρόνια) από τους Evert Geradts και Maximino Tortajada Aguilar, η οποία δημιουργήθηκε για τα 80 χρόνια από τη δημιουργία του Ντόναλντ. Στην ιστορία αυτή, λύνεται το μεγάλο μυστήριο της εξαφάνισης της. Αποκαλύπτεται ότι η Ντέλλα ασχολείται με διαστημικά ταξίδια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσέχει ταυτόχρονα και τα τρία σκανδαλιάρικα παιδιά της.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]