Νοβοκαΐνη (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Νοβοκαΐνη είναι αμερικανική μαύρη κωμωδία παραγωγής 2001. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ντέιβιντ Άτκινς και παραγωγός η εταιρία Artisan Entertainment. Το σενάριο έγραψαν οι Ντέιβιντ Άτκινς και Πολ Φελόπουλος. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 2001. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία παίζουν οι Στιβ Μάρτιν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Λόρα Ντέρν, Σκοτ Κάαν, Ηλίας Κοτέας και Κέβιν Μπέικον. Η ταινία αφορά τον δρα Φρανκ Σάνγκστερ, έναν οδοντίατρο ο οποίος μπλέκει ερωτικά με μια πελάτισσά του, τη Σούζαν Άιβι, η οποία είναι τζάνκι και του κλέβει το απόθεμα φαρμάκων από το ιατρείο του. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο αδελφός της νεαρής, ο Ντουέιν βρίσκεται δολοφονημένος στο σπίτι του οδοντίατρου, ο οποίος συλλαμβάνεται για τον φόνο του.

Νοβοκαΐνη
ΣκηνοθεσίαΝτέιβιντ Άτκινς
ΣενάριοDavid Atkins
ΠρωταγωνιστέςΣτιβ Μάρτιν
Έλενα Μπόναμ Κάρτερ
Λόρα Ντέρν
ΜουσικήSteve Bartek
ΦωτογραφίαΒίλκο Φλακ
ΔιανομήArtisan Entertainment και Netflix
Πρώτη προβολή8 Σεπτεμβρίου 2001
Διάρκεια95 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Γλώσσααγγλικά

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δρ Φρανκ Σάνγκστερ ζει το «Αμερικάνικο Όνειρο». Είναι ένας πετυχημένος οδοντίατρος, ζει σε ένα πλούσιο μοντέρνο σπίτι και έχει στο πλευρό του την αρραβωνιαστικιά του Τζιν Νομπλ που φιλοδοξεί κι η ίδια να γίνει μια εξίσου πετυχημένη οδοντίατρος. Η καλά οργανωμένη του ζωή θα ανατραπεί σε μια στιγμή. Αυτό συμβαίνει όταν εμφανίζεται στο ιατρείο του, η Σούζαν Άιβι, μια νεαρή, μικροκαμωμένη και πολύ όμορφη ασθενής μ΄ έναν φρικτό πονόδοντο, μια απαίτηση για μια συνταγή για παυσίπονα. Σύντομα παυσίπονα θα αρχίσουν να εξαφανίζονται από το ιατρείο του. Επιπλέον θα αρχίσει να τον παρακολουθεί ο ψυχωτικός αδελφός της Σούζαν Άιβι. Η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών και η Αστυνομία θα αρχίσουν να αναζητούν τον Φρανκ για τα χαμένα χάπια και κάποια πτώματα. Αποφεύγει την αστυνομία και στο δρόμο ανακαλύπτει ότι βρίσκεται στο κέντρο ενός προσεγμένου σχεδίου το οποίο ίσως εμπλέκει και τον αδελφό του, τον Χάρλαν. Ο ήρωάς μας θα βάλει σαν στόχο να βάλει σε τάξη τη ζωή του μαζί με τη Σούζαν μπαίνοντας σε μια περιπέτεια γεμάτη από σεξ, ναρκωτικά και μερικούς φόνους.

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Box office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν 8.000.000 δολάρια. Οι συνολικές εισπράξεις στο αμερικανικό box office έφτασαν τα 2 εκατομμύρια δολάρια και στον υπόλοιπο κόσμο συγκέντρωσε 500.000 δολάρια. Παγκοσμίως απέφερε 2.500.000 δολάρια.