Νατάσσα Μποφίλιου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Νατάσσα Μποφίλιου
Bofiliou 2012.jpg
Πληροφορίες
Ημ. Γέννησης 18 Απριλίου 1983 (1983-04-18) (31 ετών)
Καταγωγή Αθήνα
Eίδος Έντεχνο, Λαϊκό, Ποπ, Τζαζ
Μουσικά όργανα Πιάνο
Δισκογραφική εταιρεία Μικρή Άρκτος (2004-2008), Metropolis (2009), Lyra (2010), Sony (2012), Feelgood Records (2013)
Ιστοσελίδα Natassa Bofiliou / Natassa Bofiliou Database

Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983, όπου μεγάλωσε και σπούδασε πολιτική ανάλυση στη Νομική σχολή των Αθηνών. Έχει πτυχίο πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων από το Ελληνικό Ωδείο. [1]

Ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι συμμετέχοντας στις εμφανίσεις του Χρόνη Αηδονίδη. Το 2004, πήρε μέρος στη Δεύτερη Ακρόαση της δισκογραφικής εταιρίας "Μικρή Άρκτος", διευθυντής της οποίας είναι ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος ("Μικρή πατρίδα", "Δυο μέρες μόνο", "Δεν είσαι εδώ" κ.ά.). Κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει ερμηνεύοντας δύο τραγούδια στο άλμπουμ "Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου", το οποίο με τα 17 τραγούδια που περιείχε συνέστησε στο κοινό νέους καλλιτέχνες.

Ένα χρόνο μετά, έκανε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Κώστα Τσίρκα με τίτλο "Εκατό μικρές ανάσες", από την εταιρία "Μικρή Άρκτος".[2]

Το 2006 συμμετείχε στο άλμπουμ του Σταμάτη Κραουνάκη "Πεθαίνοντας στην Αθήνα", το οποίο περιείχε τη μουσική από την ομώνυμη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Το 2007, κυκλοφόρησε πάλι από τη Μικρή Άρκτο το CD-single "Εν λευκώ", σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη.

Μέσα στο 2007 το Δίφωνο κυκλοφόρησε μια συλλογή με τον τίτλο "Η Γενιά του 2010", φιλοξενώντας τραγούδια της Νατάσσας Μποφίλιου, της Ελεονώρας Ζουγανέλη και του Γιάννη Χαρούλη.Τα τραγούδια της Νατάσσας που συμπεριλήφθηκαν ήταν από τις «Εκατό μικρές ανασες», το ντουέτο της με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, με τίτλο ««Ποιος ξέρει» και το «Στο΄πα και στο ξαναλέω».

Μια ακόμα συμμετοχή για τη Νατάσσα γίνεται το 2008 με το «Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη» στο δίσκο «Love Obsession… jazz sensation 2»,του Γιώργου Ψυχογιού.

Το πρώτο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της συνεργασίας της με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο και το Θέμη Καραμουρατίδη κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2008, τίτλος του "Μέχρι το τέλος", ένα άλμπουμ που κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς και θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας.[3]

Την Πρωτοχρονιά του 2009 ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μελωδία» αναθέτει στους τρεις τους να γράψουν το τραγούδι της χρονιάς, και το «Ευχαριστήριο» είναι το πρώτο τραγούδι που ακούγεται μετά την αλλαγή του χρόνου.

Το Μάρτιο του 2009 κυκλοφορεί, σε παραγωγή Metropolis, το cd-single «Τρία Μυστικά», μία τριπλέτα τραγουδιών - μυστικών σημάτων σε ανθρώπους και καταστάσεις αυτής της πόλης και ακολουθώντας την «ανοιξιάτικη παράδοση» των τελευταίων τριών χρόνων, παρουσίαζε ζωντανά τα τραγούδια της τελευταίας δουλειάς της μαζί με εκείνα από τις προηγούμενες, στο Live Stage των Metropolis.

Μια επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα συνεχίστηκε και το 2010, ενώ ταυτόχρονα είχε μόνιμες βάσεις τον Σταυρό του Νότου και τα Orient και GaiA Live στη Θεσσαλονίκη.

Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησαν τα «Εισιτήρια Διπλά», για άλλη μια φορά σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη από τη Lyra. Τα Εισιτήρια Διπλά είναι ένας δίσκος για τη μνήμη: την πρόσφατη και αυτή που χάνεται στο χρόνο.

Μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στο Μετρό,τον Απρίλιο του 2010, η Νατάσσα ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία,κάνοντας πρώτα μια μεγάλη συναυλία στο Γκάζι για να αποχαιρετήσει το Αθηναϊκό κοινό της, συγκεντρώνοντας σχεδόν 4.000 θεατές[1].

Μέσα στο 2010, συμμετέχει επίσης σε τρεις δίσκους. Στην "Αστίβη",του Δημήτρη Καρρά με την «Στρογγυλή φωτιά», στο "Cocoon" του Tareq με το «Feel me» και στις "Μικρές Ελπίδες" του Παύλου Συνοδινού με τα «Απαγορευτικόν» και «Μικρές Ελπίδες».

Ο Οκτώβρης την βρίσκει στο θέατρο Κάππα,στην μουσική παράσταση «Έχω ένα σχέδιο»,του Θέμη Καραμουρατίδη ,ενώ λίγο αργότερα στο πλευρό του Παύλου Συνοδινού, στον Πυρήνα. Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και εμφανίσεις στο Γαία,στη Θεσσαλονίκη θα συμπληρώσουν τον χειμώνα του 2010.

Η είσοδος του 2011 θα την βρει στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Χαρούλη, στο Gazarte, να τραγουδούν Ξαρχάκο, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, ενώ λίγο αργότερα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα εμφανιστεί στο Μετρό.

Αργότερα, εμφανίζεται στην Τελετή Έναρξης των Special Olympics Αθήνα 2011, που ερμηνεύει δικά της τραγούδια, ενώ στην Τελετή Λήξης ερμηνεύει το "Σφίξε με", του Θεόφραστου Σακελλαρίδη και του Στέλιου Λάσκαρη.

Το καλοκαίρι τη βρίσκει για άλλη μια φορά στην Τεχνόπολι του Γκαζιού, καθώς και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με τη μπάντα της. Συμμετείχε επίσης, στη συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη στο Θέατρο Βράχων, η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο την ίδια χρονιά. Για πρώτη φορά, συμμετείχε και στο ARK Festival που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ενώ ο κύκλος των εμφανίσεων της με τον Σταύρο Ξαρχάκο και το Γιάννη Χαρούλη συνεχίστηκε με περιορισμένες συναυλίες ανά την Ελλάδα και μια τελευταία συναυλία στο Παλλάς, τον Οκτώβριο του 2011.

Έπειτα από μια σειρά εμφανίσεων στο ΓαιΑ live στη Θεσσαλονίκη, το Νοέμβριο, και περιορισμένο αριθμό συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας, η Νατάσσα Μποφίλιου έκλεισε τον κύκλο των Εισιτηρίων Διπλών.

Ο Φεβρουάριος του 2012, θα την βρει με νέο υλικό (ως τότε ακυκλοφόρητο) και εμφανίσεις στο Gazoo, κάθε Σάββατο. Παράλληλα, συνεχίζει τις εμφανίσεις της στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο.

Τον Ιούνιο του 2012 κυκλοφορεί από την SONY-BMG, το νέο της άλμπουμ «Οι μέρες του Φωτός», σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Ένας δίσκος χωρισμένος σε δύο μέρη, που κινείται ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Στο δεύτερος μέρος, συμμετέχει και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Πλήθος εμφανίσεων στην επαρχία και μια μεγάλη συναυλία με 7.000 άτομα, στο κοινό της Τεχνόπολις[2], συνθέτουν το σκηνικό των επόμενων μηνών.

Το 2013, συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο της μουσικής και τα γιορτάζει με μια παράσταση στο Kyklos Live Stage, κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο της καλλιτεχνικής της καριέρας.

Το καλοκαίρι του 2013, παράλληλα με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει μαζί με πλήθος άλλων καλλιτεχνών (Δρογώσης, Φάμελλος, Δεληβοριάς, Μαραβέγιας κ.α.), στην κολεκτίβα αλληλεγγύης "Αγάπη ρε+", με σκοπό να προσφέρουν με το δικό τους τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη.

Στις αρχές Οκτωβρίου, κυκλοφορεί από την Feelgood Records, το EP "Άνω Τελεία", σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσικές του Στάμου Σέμση. Η μουσική παράσταση "Πάμε ξανά", που φέρει την υπογραφή των Ευαγγελάτου-Καραμουρατίδη, θα παρουσιαστεί στο Passport, στον Πειραιά, για να εγκαινιάσει το νέο κύκλο συναυλιών και εμφανίσεων.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Δισκογραφία της Νατάσσας Μποφίλιου

Προσωπική Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Εκατό μικρές ανάσες (2005)
  • Εν λευκώ [CD-single] (2007)
  • Μέχρι το τέλος (2008)
  • Τρία μυστικά [CD-single] (2009)
  • Εισιτήρια διπλά (2010)
  • Οι μέρες του φωτός (2012)
  • Άνω Τελεία [EP] (2013)

Συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου (2004)
  • Πεθαίνοντας στην Αθήνα (2006)
  • Η γενιά του 2010 - Δίφωνο (2007)
  • Love Obsession… Jazz Sensation 2 - δίσκος του Γιώργου Ψυχογιού (2008)
  • Αστιβή - δίσκος του Δημήτρη Καρρά (2010)
  • Cocoon - δίσκος του Tareq (2010)
  • Μικρές Ελπίδες - δίσκος του Παύλου Συνοδινού (2010)
  • Herria - δίσκος του Kepa Junkera (2010)
  • Έχω ένα σχέδιο - Ζωντανή ηχογράφηση από το θέατρο ΚΑΠΠΑ - δίσκος του Θ. Καραμουρατίδη (2011)
  • Είπα στους φίλους μου- Ζωντανή ηχογράφηση από το θέατρο Βράχων - δίσκος της Ελεονώρας Ζουγανέλη (2011)
  • Ίσως - δίσκος του Ν. Πορτοκάλογλου (2012)
  • Κάποια μέρα - δίσκος του Ηλία Βαμβακούση (2013)
  • Fish - δίσκος του Tareq (2013)

Συνεργασίες - Ντουέτα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. http://www.mikri-arktos.gr/diskografia/disc007/subsection002.php
  2. Νατάσα Μποφίλιου. GreeceJoy. Retrieved 2014-04-08.
  3. http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=77&artid=32949

http://mousikorama.gr/site/biography/108-mpofilioy