Νίνο (τραγουδιστής)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Νίνο Ξυπολιτάς)
Νίνο Ξυπολιτάς
Γέννηση29 Ιουνίου 1981 (1981-06-29) (42 ετών)
Στοκχόλμη, Σουηδία
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής
Εν ενεργεία2002–σήμερα
ΣύζυγοςΧρυσή Βαρδινογιάννη
(2012–2017)
Τέκνα2
Όργαναφωνή
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος

Ο Στέφανος-Σακελλάριος Ξυπολιτάς, (Στοκχόλμη, 29 Ιουνίου 1981) γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Νίνο, είναι Έλληνας τραγουδιστής. Έγινε γνωστός από το τηλεοπτικό talent show Fame Story 1, το 2002. Έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ και αρκετά singles. Επίσης, έχει συνεργαστεί με ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως οι Άννα Βίσση, Πέγκυ Ζήνα, Σταμάτης Γονίδης, Πασχάλης Τερζής, Έλενα Παπαρίζου, Λευτέρης Πανταζής και Κωνσταντίνος Αργυρός.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και μεγάλωσε στη Ρόδο. Επαγγελματικά ασχολείται με το τραγούδι από 16 χρονών. Ήδη από τα σχολικά χρόνια, ο Νίνο δείχνει την αγάπη του για το τραγούδι και τη μουσική. Μέχρι την ηλικία των 16 χρόνων ήξερε να παίζει αρμόνιο, κιθάρα (ηλεκτρική, κλασική), ντραμς, φυσαρμόνικα, ακορντεόν, μπάσο (αυτοδίδακτος).

Πριν μπει στο Fame Story είχε ήδη αρχίσει εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα, τόσο στη Ρόδο, όσο και στην Αθήνα και την Πάτρα. Η καριέρα του άρχισε αμέσως μετά την αποχώρησή του από το talent show, με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου, Νίνο*Νίνο*Νίνο.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Δεκέμβριο του 2012 παντρεύτηκε την Χρυσή Βαρδινογιάννη, κόρη του επιχειρηματία Γιώργου Βαρδινογιάννη και της Αγάπης Πολίτη, με την οποία έγιναν ζευγάρι το 2010. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά: τον Γιώργο (γενν. 2013) και την Κάρεν-Αγάπη (γενν. 2014). Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2017.